2008. gada 8. septembris

Premjers: «Tas nav ultimāts. Tā ir nostāja.»

Attēlā: iesaldēšanai sagatavota galva

Ministru prezidents šorīt aģentūrai UTT sniedza nelielu interviju par valdības lēmumu iesaldēt valsts sektorā strādājošos.

— Kāpēc jūs laikus nerunājāt ar arodbiedrībām un nemēģinājāt tās sagatavot tik krasam paziņojumam par iedzīvotāju iesaldēšanu?

— Tāpēc, ka mēs nepārtraukti aktualizējam esošo situāciju. Un tā, vēl nebūdama iesaldēta, ir ļoti tekoša. Otrkārt, mēs līdz pēdējam brīdim valdībā apspriedām divus variantus. Viens variants — apmēram 7% valsts sektorā strādājošo iedzīvotāju iesaldēšana, otrs — visu iedzīvotāju iesaldēšana. Jo skaidrs, ka tāda politika, kāda tā bija, vairs nav īstenojama. Tā ir nāvējoša. Nāvējoša ekonomikai, tautsaimniecībai. Godīgi sakot, tā šķiet nāvējoša arī valstij.

— Bet cilvēki jums teiks, ka arī iesaldēšana viņiem ir nāvējoša. Jau šajā sezonā.

— Situācija nav tik traģiska. Valdība domā iesaldēt tikai valsts sektorā strādājošos, un arī tikai uz neilgu laiku — llīdz tam brīdim,  kad izdosies atrast kaut kādus liekus budžeta līdzekļus un likvidēt budžeta deficītu.

— Tātad privātā sektorā strādājošajiem iesaldēšana nedraud?

— Principā nē, lai gan tas ir atkarīgs no paša darba devēja. Šajā laikā, kad mēs piedzīvojam strauju ekonomikas piezemēšanos, iespējams, daudzi darba devēji izvelēsies tieši šādu soli.

— Un pēdējais jautājums: kā un kad domājat organizēt valsts sektorā strādājošo iedzīvotāju atkausēšanu?

— Kad tas notiks, es protams precīzi nemāku pateikt, bet atkausēšanas princips būs vienkāršs: līdzko ekonomika sāks uzsilt, mēs viņus lēnam sildīsim kopā ar ekonomiku. ▼

8 komentāri

  1. Vidējais iedzīvotājs teica:

    un kur palika “BET!”??!

  2. Sildītājs teica:

    Lai uzsildītu vienu iesaldēto, vajag vismaz 3 Godmaņa krāsniņas. Krāsniņu ražošana radīs uzrāvienu ekonomikā, tāpat kā kurināmā patēriņa pieaugums. Diemžēl neviens nav atrisinājis dilemmu: kas būs pēc tam, kad valsts izrādīsies pilna ar atsaldētajiem?

  3. klara teica:

    Kad valsts sektorā strādājošie būs kļuvuši par atsaldētajiem, tad darbiņš būs tiem, privātā sektorā strādājošajiem, kas mēģinās atsaldeņus integrēt atpakaļ sabiedrībā. BET apzinoties reālo situāciju un atseldeņu spējas integrēties, visdrīzāk, ka prātīgākais risinājums būs viņus izolēt kādā no guļamrajoniem.

  4. experts teica:

    …pie integrēšanas darbs būtu Kastēnam un īUMSILS(am), bet ši jau tapat būs sasaldēti, vai atsaldēti, vai pat pēc premjera ierosinajuma vienkarši likvidēti…

  5. usins teica:

    nu jā, tā kunkst itkā pus latvijas iesaldētu….

  6. sexperts teica:

    Kastēnu nevajaga iesaldēt, viņa sievai jau tā slikta karma, kā tad galus savilks kopā?!

  7. $$$ teica:

    Kastainis gatavojas iesaldēt tikai 21. pirkstu – tas viņam palīdzēs ietaupīt līdzekļus uz īslaicīgo viesnīcas numuriņu izīrēšanu.

  8. posts teica:

    tad noteikts procents latvijas iedziivotaaju buus atsaldeeti…

Pievienot komentāru