2006. gada 7. jūlijs

Stingrāk kontrolēs jauno ceļu kvalitāti

84.jpg

Attēlā: kvalitatīvi ceļi Latvijā vēl ir retums

Jaunajiem ceļiem turpmāk būs nepieciešama stingrāka kontrole un uzraudzība, piektdien, apmeklējot Kaļķu ielu un Bulduru pludmali, secināja Satiksmes ministrs Krišjānis Peters (LPP). Ministrs līdz šim saņēmis jau vairākas sūdzības par ceļu kvalitāti, tāpēc klātienē apmeklēja vietas, kur meiteņu ceļus var redzēt īpaši lielā skaitā.

Atklājās, ka bērnībā nepietiekami uzņemtā kalcija un vitamīnu dēļ meiteņu ceļi atsevišķās vietās deformējas un to ārmalas nav nostiprinātas, tāpēc gaita ir nestabila.

Peters žurnālistiem uzsvēra, ka pašlaik nav nepieciešams meklēt kādu vainīgo, bet kopīgi risināt situāciju un panākt uzlabojumus nākotnē. Turpmāk būšot nepieciešama stingrāka kontrole un iekšējās konkurences paaugstināšana.

Ministram jau notikusi tikšanās ar ES valstu vēstniekiem, lai iepazīstinātu ar vietējo nozari un rosinātu ārvalstu kompāniju piedalīšanos vietējos ceļu projektos. «Iespējamā ārvalstu kompāniju piesaistīšana nav pašmērķis. Mēs gribam konkurences un kvalitātes palielināšanos vietējā ceļu tirgū,» uzsvēra ministrs. ▼

Pievienot komentāru