2006. gada 21. jūlijs

Raimonds Pauls aizliedz izmantot savu vārdu

106.jpg

Attēlā: kāda ar komponistu nesaistīta vieta, kas katram gadījumam fotografēta ar objektīvu, kuram nav noņemts vāciņš

Latvijas slavenākā komponista Raimonda Paula septiņdesmitās jubilejas gadā mēģinājumi izmantot viņa vārdu, tēlu un daiļradi klajos iedzīvošanās un diletantiskas parazitēšanas nolūkos, kam visspilgtākais piemērs ir Žaklīnas Cinovskas iecerētā izrāde «Tā es Tevi mīlēšu», ir sasnieguši tik ciniskus apmērus, ka vadzis ir lūzis, un komponists ir spiests krasi ierobežot ne tikai savas daiļrades, bet arī sava vārda publisku izmantošanu.

Turpmāk, runājot par komponistu, ir pieļaujama tikai abreviatūra KKABPKRP (komponists, kurš agrāk bija pazīstams kā Raimonds Pauls). Kopā ar abreviatūru obligāti jālieto starptautiskais tirdzniecības zīmes simbols ™. Par tiesībām izplatīt vārda «Maestro» un vārdu salikuma «Raimonds Pauls» izmantošanas atļaujas tiks rīkots privāts konkurss.

Neatkarīgi no tā, vai personas (iestādes, uzņēmumi) lietos šos apzīmējumus ar atļauju vai nē, KKABPKRP™ patur visas tiesības vērsties pret jebkuru no viņiem, kad vien ienāks prātā. PATIESI! no drošiem avotiem tapis zināms, ka pirmie tiesai tiek gatavoti materiāli prāvai pret «MasterCard Worldwide». Tajā tiks pieprasīts pārtraukt Latvijā izmantot vārdu «Maestro» kā debetkaršu nosaukumu. ▼

Pievienot komentāru