2006. gada 12. septembris

Repše žurnālistam sitis priekšvēlēšanu drudzī

169.jpg

Attēlā: galvassāpes

Kā pirmdien ziņo «Neatkarīgā Rīta avīze» (NRA), partijas «Jaunais laiks» (JL) līderis Einars Repše pēc stafetes skrējiena uz Ventspili neoficiālajā JL partijas pulcēšanās vietā iesitis NRA žurnālistam Imantam Vīksnem, tādējādi pazemojot arī laikraksta «Ventas Balss» darbiniekus — žurnālistu Kārli Lithenu un fotogrāfu Edgaru Kūlmani.

«E. Repše lēnām atvēzējās un iedeva dunku Neatkarīgās pārstāvim pa labo plecu,» ziņo I. Vīksne. «Savu rīcību viņš bagātināja ar nievīgu frāzi «staigā vien, puisīt» un pārlaida klātesošajiem lepnuma pilnu skatienu, acīm redzami apmierināts par to, ka izdevies publiski pazemot vienlaikus trīs pieaugušus vīriešus, kuri pildīja savus darba pienākumus.»

E. Repše paskaidrojis, ka rīkojies «pirmsvēlēšanu drudža iespaidā». «Nav noslēpums, ka pirmsvēlēšanu drudzis pamazām vien pieaug spēkā,» norādījis politiķis. «Mans asinsspiediens un pulss ir paaugstināts, arī ķermeņa temperatūra pārsniedz normu. Sāp galva un ķermenī iezadzies vispārējs vājums.»

Pirmsvēlēšanu drudža simptomus esot novērojuši arī citu politisko partiju pārstāvji. «Katram jau tas izpaužas nedaudz citādāk,» skaidroja Ainārs Šlesers (LPP). «Man, piemēram, jau labu laiku no iekšām nāk visādi nesmukumi. No iepriekšējo gadu pieredzes zinu — būs vēl sliktāk.»

Par reiboņiem un ģīboņiem sūdzējusies pat vienmēr optimistiski noskaņotā Kultūras ministre Helēna Demakova (TP). ▼

Pievienot komentāru