2006. gada 15. septembris

TP: mēs nesaprotam, kāpēc JL neizmanto «Skype»

175.jpg

Attēlā: kāpēc izvēlēties nedrošus mobilos sakarus?

Pēc skandāla, ko izraisījusi LTV žurnālistes Ilzes Jaunalksnes un dažādu ar partiju «Jaunais laiks» saistītu politiķu un valsts amatpersonu tālruņa sarunu noklausīšanās, vairāku partiju pārstāvji pauduši neizpratni, kāpēc iesaistītās personas tik jutīgu jautājumu risināšanai izmantojuši tieši mobilos tālruņus, nevis kādu citu sakaru iespēju.

«Pats stulbākais ir tas, ka viņi paši ļoti labi apzinājās, ka viņus noklausās,» norādījis pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs ar «Skype» lietotājvārdu Andris (TP).

Andra teikto apliecina «Neatkarīgajā Rīta avīzē» publicēts noklausīto sarunu fragments, kurā teikts: «(..) visiem sveiciens, kas noklausās, īpaši Andrim un tā (..)»

Kā pastāstīja cits datorprogrammas «Skype» lietotājs ar lietotājvārdu Aigars, TP pārstāvji jau sen gandrīz pilnībā atteikušies no mobilo tālruņu lietošanas. «Nu jau tā ir pavisam normāla prakse. Nav noslēpums, ka šajā laikā Latvijā noklausās visi un visus. Ja nu tomēr iznāk runāt pa tālruni, mūsu partijā strikti noteikts, ka jācenšas iztikt ar tādiem vārdiem kā «jā» un «mhm». «Skype» pagaidām ir vienīgais sakaru līdzeklis, kuru nespēj pārtvert nedz KNAB, nedz SAB,» pastāstīja Aigars.

Kā zināms «Skype» ir uzņēmuma «Skype Technologies SA» izstrādāta datorprogramma, kas nodrošina teksta ziņojumu apmaiņu un balss sakaru pakalpojumus interneta vidē. «Skype Technologies SA» ir Londonā reģistrēts uzņēmums, kura globālo operāciju centrs atrodas Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. PATIESI! korespondents, izmantojot programmu «Skype», mēģināja sazināties ar kādu no uzņēmuma pārstāvjiem un noskaidrot, vai patiesi programma ir tik droša, taču saņēma visai izvairīgas atbildes: «Hm, mhm, varbūt.» ▼

Pievienot komentāru