2006. gada 18. septembris

Teroriste draud uzspridzināt Starptautisko kosmisko staciju

179.jpg

Attēlā: neviens nenojauta, par ko tā priecājas Ansari

Anouše Ansari kā pirmā sieviete kosmosa tūriste šodien ar kosmosa kuģi «Союз» ir ieradusies Starptautiskajā kosmiskajā stacijā (SKS) un draud to uzspridzināt gadījumā, ja Romas pāvests Benedikts XVI, kurš saniknojis visas pasaules musulmaņus ar saviem izteikumiem par pravieti Muhamedu, nekavējoties nepieņems islamu. Ansari ir slepus atvedusi sev līdzi šampūna pudeli, kurā ielejot nagu laku, viņa ir ieguvusi šķidru sprāgstvielu, kas spēj iznīcināt visu kosmisko staciju.

Ansari ir dzimusi Irānā un emigrējusi uz ASV 16 gadu vecumā. Jau kopš bērnības būdama pazīstama ar tagadējo Irānas prezidentu Mahmudu Ahmadinedžadu, viņa ir izmantojusi ASV mītošo irāņu atbalstu, lai kļūtu par veiksmīgu uzņēmēju. Kā atklājies, šīsdienas notikumi ir loģisks turpinājums viņas iepriekšējai darbībai. Ansari ģimenes izsludinātā 10 miljonu dolāru lielā «Ansari X Prize» balva, ko saņēma «Space Ship One», pirmais privāti būvētais lidaparāts, kas spēj pacelties 100 km augstumā, patiesībā bija mēģinājums nozagt tehnoloģiju Irānas starpkontinentālās ballistiskās raķetes būvei. Kad plāns neizdevās, Ansari, pret kuru ASV ir ierosināts tiesas process par negodīgu uzņēmējdarbību, samaksāja veselus 20 miljonus dolāru, lai nokļūtu SKS kā kosmiskā tūriste.

Kā ziņo telekanāls «Aljazeera», gadījumā, ja Benedikts XVI nepieņems ultimātu, SKS tiks uzspridzināta tajā orbītas punktā, no kura tā gāzīsies lejā tieši uz Vatikānu. Par pārējo SKS apkalpes locekļu likteni pagaidām ziņu nav. ▼

Pievienot komentāru