2006. gada 4. decembris

Gadskārtējā izklaides braucienā dodas ātrāk

257.jpg

Attēlā: eksotiska izklaide tūristiem

Pretēji līdzšinējām tradīcijām pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs Vītauts Rancāns (46) devies gadskārtējā izklaides braucienā gandrīz mēnesi ātrāk nekā citus gadus. «Ideja ir tāda, ka reizi gadā vajag sevi nedaudz palutināt,» pastātīja Rancāns. Izklaides braucienā viņš devās nu jau sesto gadu. Līdz šim Rancāns vērienīgo pasākumu centies pieskaņot Ziemssvētku laikam, taču šogad pieņēmis lēmumu ierasto kārtību mainīt un devies braucienā novembra pēdējās dienās.

«Tā jau varētu varbūt braukt arī vairākas reizes gadā, taču neslēpšu, ka šis brauciens krietni vien iesit pa kabatu, tāpēc visu gadu tam rūpīgi jāgatavojas,» pastāstīja Rancāns. «Taču novembrī sapratu, ka es varu to atļauties. Un tad jau līdz pozitīva lēmuma pieņemšanai bija atlicis tikai viens solis.»

Ikdienā Vītauts Rancāns strādā pilsētas lauku teritorijas koka šķeldas cehā. Viņš ir vienīgais ģimenes apgādnieks, jo viņa sieva Iluta drīzumā laidīs pasaulē jau ceturto Rancānu ģimenes atvasīti.

«Tā, protams, ir liela atbildība, tomēr ir tradīcijas, kurām jāpaliek nemainīgām. Tāpēc katru mēnesi atlicinu pa latiņam, pa diviem savam gadskārtējam braucienam.» Braucienos, kā likums, Rancāns dodas viens pats. «Tā ir vienīgā reize gadā, kad es varu sakārtot savas domas, pabūt vienatnē ar sevi arī tādā tīri garīgā plāksnē,» tā Rancāns.

Par tradicionālo izklaides brauciena mērķi jau kopš pašiem pirmsākumiem ir kļuvis «Lido Vērmanītis». Gadu gaitā Rancāns mērķtiecīgi ir nolēmis izmēģināt visu, ko piedāvā šis sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums. «Man patīk, ka tur nekas nemainās. Ēdienkarte ir tāda pati kā pašā sākumā. Līdz ar to nav iespējams apjukt. Es zinu, ka esmu jau baudījis kāpostu tīteņus, aknu plācenīšus, liellopa siteni, karbonādi ar dārzeņiem un zivs kotleti. Šogad nolēmu paeksperimentēt un paņēmu cūkgaļas šašliku. Nākamajam gadam esmu noskatījis karbonādi ar sieru. Bet pēc tam, pēc tam jau redzēs,» smej Rancāns. ▼

Pievienot komentāru