2006. gada 7. decembris

Latviešu zinātnieki atklājuši ūdeni, kur nevajag

261.jpg

Attēlā: ūdens pēdas uz Marsa

Kamēr turpinās ūdens meklējumi uz citām Saules sistēmas planētām, vairāki Latvijas zinātnieki, aizvadītās nedēļas nogalē kopīgi svinot sava kolēģa dzimšanas dienu kādā viesu mājā Cēsu rajonā, jau atklājuši ūdeni daudzās vietās, kur tam nevajadzētu būt.

Šo apbrīnojamo atradumu virkni aizsāka zinātniskais eksperiments, kura laikā tika pierādīts, ka degvīns reibina ievērojami mazāk nekā spirts. Kā izrādījās, notikušajam ir zinātnisks izskaidrojums: degvīnā ir veseli 60% ūdens.

Kad beidzās gan degvīns, gan spirts, tika veikts mēģinājums iedarbināt automašīnu, lai atvestu izejmateriālus eksperimenta turpināšanai, tomēr ūdens negaidīti tika atrasts vēl kādā vietā — automašīnas aizdedzē. Saskaņā ar izvirzīto hipotēzi, ūdens aizdedzē nokļuva, kad automašīnas šoferis šurpceļā nebremzējot iebrauca dziļā peļķē. Šīs pašas hipotēzes ietvaros tika secināts, ka ūdens lielā daudzumā atrodams arī šofera smadzenēs.

Pieņēmuši šos faktus kā objektīvu realitāti, zinātnieki devās pirtī, kur nolēma eksperimentālā kārtā pārbaudīt patiesumu uzrakstam «Ūdeni uz pirts akmeņiem neliet. Bīstami!», papildinātam ar galvaskausu un zibeni. Eksperiments pierādīja, ka uzraksts atbilst patiesībai, jo visā mājā, kā arī tuvākajā apkaimē pazuda elektrība. Svinības turpinājās sveču gaismā.

Vakara gaitā divi zinātnieki, izejot ārā, lai nokārtotu dabiskās vajadzības, neatkarīgi viens no otra veica vēl kādu pārsteidzošu atklājumu: izrādās, ka liels daudzums ūdens ir arī tumsā grūti pamanāmajā pirts dīķī. Īsu mirkli pēc šī atklājuma ūdens tika atrasts arī abu zinātnieku drēbēs, mobilajos tālruņos, makos un dokumentos.

Pamodušies nākamajā rītā, zinātnieki ūdens meklējumos metās ar divkāršu degsmi. Centība atmaksājās, jo tika atklāta divlitrīga pudele ar minerālūdeni. ▼

Pievienot komentāru