2006. gada 11. decembris

Ierobežos cīņu pret dzeršanu

263.jpg

Attēlā: I. Godmanis guva traumu, kad viņu uz tumša ceļa aizķēra garāmbraucoša automašīna

Kā šodien paziņoja iekšlietu ministrs Ivars Godmanis, lai samazinātu alkoholisma izplatību valstī, jau vairāk nekā desmit gadus uz ceļiem slepeni patrulē īpašas nemarķētas automašīnas ar nostiprinātu priekšgalu.

To ekipāžas, pateicoties novērošanas iekārtai, kas darbojas infrasarkanajā spektrā, no liela attāluma spēj pamanīt cilvēkus, kas bez atstarotājiem pārvietojas pa ceļa braucamo daļu. Ja pēc gaitas ir skaidrs, ka cilvēks atrodas smagā alkohola reibumā, automašīnas šos cilvēkus sabrauc.

«Iepriekšējie ministri uzskatīja, ka šādas metodes ir lielisks veids, kā efektīvi cīnīties ar sabiedrībai bīstamiem indivīdiem. Pēc viņu domām, šāds cilvēks agri vai vēlu sēdīsies pie auto stūres un pats kļūs par slepkavu. Arī sadzīves situācijās šie cilvēki parasti vairāk rada problēmas nekā dod labumu sabiedrībai. Viņu maksāto nodokļu apjoms ir mazāks nekā valsts tēriņi viņu destruktīvās darbības kompensēšanai. Tomēr es esmu nolēmis pielikt punktu šai praksei, jo mūsu puiši pēdējā laikā pārcenšas,» pastāstīja jaunais iekšlietu ministrs.

Gaidāms, ka tuvākajā laikā uz ceļiem bojā gājušo gājēju skaits strauji samazināsies. ▼

Pievienot komentāru