2006. gada 20. decembris

Eksperts: nākamais gads būs pilnīgā dirsā

269.jpg

Attēlā: pirms četrdesmit gadiem

Pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs Gunārs Kurža (48), kas jau ilgāku laiku, tuvojoties gadu mijai, mēdz atskatīties uz aizvadīto gadu un izsvērt, kas bijis labs, un kas, kā viņš pats mēdz teikt, «uzlabojams», secinājis, ka «nākamais, 2007. gads būs vēl lielākā dirsā nekā šitais».

«Nebija jau nekāds spīdošais arī šis,» norādījis Kurža, taču ir pārliecināts, ka optimismam, domājot par nākotni, nav ne mazākā pamata. Iespējams, beidzot būs pienācis brīdis, kad vajadzēs «stingrāk savilkt jostu», «kārt zobus vadzī» vai pat «aizstaigāt pa skuju taku».

Tāpat kā citus gadus, arī šogad Kurža izveidojis savu ienākumu deklarāciju. Dokuments sagatavots atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta prasībām. Jāpiebilst, ka Kurža neietilpst nevienā personu kategorijā, kam gada nogalē būtu obligāti jāaizpilda ienākumu deklarācija. Viņš jau vairākus gadus strādā par iesaldēta būvobjekta apsargu ar vidējo mēnešalgu, kas nepārsniedz 100 latus («uz papīra»). «Es to daru tāpat vien, sava prieka pēc, un lai paraudzītos uz sevi no malas, tā teikt, perspektīvā,» pastāstīja Kurža.

Saskaņā ar Kuržas ienākumu deklarāciju, viņa ienākumi šogad bijuši 1243 lati un 98 santīmi pirms nodokļu nomaksas. Nekādu uzkrājumu Kuržam nav, visu šo summu viņš gada laikā iztērējis sadzīves tēriņiem. Kuržas parādsaistības deklarācijas aizpildīšanas brīdī bija 11 latu un 25 santīmu parāds par viņa īrētajā un neprivatizētajā dzīvoklī patērēto elektroenerģiju un ievērojami lielāks — 79 latu parāds par nu jau atslēgtajiem tālruņa pakalpojumiem. Ar Kuržas vārdu reģistrēts motocikls «Pannonia» (nav braukšanas kārtībā) un šī paša motocikla blakusvāģis (kas vienīgais no motocikla esot saglabājies).

Kuržas 2006. gada deklarācija īpaši neatšķiras no deklarācijām, kuras viņš aizpildīja pērn un aizpērn. «It kā jau nekas nemainās,» sacīja Kurža, tomēr sajūta esot tāda, ka kaut kas īsti nav kārtībā: «Man liekas, būs sūdi. Lielāki vēl nekā piektajā gadā. Vai sestajā». ▼

Pievienot komentāru