2007. gada 8. februāris

«Delna» nāk klajā ar paziņojumu

311.jpg

Attēlā: preses konferences norises vieta

Sabiedrība par atklātību «Delna» preses konferencē ir nākusi klajā ar paziņojumu, kurā aicina Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM) sniegt negatīvus atzinumus par visiem lēmumiem, kas kopš šī gada sākuma pieņemti pašvaldībās, PATIESI! informēja «Delnas» projektu vadītāja Aiga Grišāne. Minētais klajš, jeb līdzens lauks bez kokiem un ēkām, kas atrodas Rīgas rajonā pie Jūrmalas robežas, ir vieta, kur «Delna» ir nākusi jau vairākkārt. «Delnas» pārstāvji, nostājoties ar mugurām pret vēju, uzskata, ka lēmumi izstrādāti nevis sabiedrības interesēs, bet gan tikai atsevišķu privātīpašnieku biznesa interesēs.

Pārliecību, ka notiek atsevišķu privātīpašnieku interešu lobēšana, stiprinot tas, ka izskatīti tikai tie priekšlikumi, kas iesniegti, tādējādi ciniski ignorējot neiesniegto priekšlikumu autoru intereses un neņemot vērā būtisko kaitējumu, ko var radīt nerēķināšanās ar teorētiski iespējamajiem vērtīgajiem priekšlikumiem, kas nevienam vēl nav pat ienākuši prātā.

«Tikai un vienīgi nebeidzama negatīvu atzinumu virkne, kas pilnībā paralizētu dzīvi valstī, vienlaikus piebremzētu arī nelikumību tempu,» norādīja Grišāne, drebinoties plānajā vējjakā. «Ja nepieciešams pamatojums kādam negatīvam atzinumam, ikviens var droši vērsties pie mums un mēs, ne mirkli neminstinoties, atkal nāksim klajā.» ▼

Pievienot komentāru