2007. gada 15. februāris

Govis: būt zilam nav normāli

317.jpg

Attēlā: kājnieku mīna

Jaunajos Latviju reklamējošajos videoklipos redzamā zilā govs ir izsaukusi pamatīgu sašutuma vētru Latvijas brūno govju kopienā.

«Vēl nav norimušas kaislības ap briežu populācijas aizspriedumaino atainojumu režisora Viestura Kairiša filmā «Tumšie brieži», kad nepelnīti apvainojumi sākuši gāzties arī pār latviešu uzticamajām sabiedrotajām lauku sētā — brūnajām govīm. Latvijas iedzīvotāji var būt droši, ka gadījumā, ja nesekos tūlītējs reklāmas atsaukums un atvainošanās, mēs izmantosim visus mūsu rīcībā esošos līdzekļus, lai atjaunotu taisnīgumu,» teikts govju kopienas virsbuļļa izplatītajā paziņojumā.

Kā norāda eksperti, reklāma vienkārši bijusi pēdējais piliens brūno govju ciešanu traukā, jo pēdējā laikā lopkopji aizvien biežāk izvēlas audzēt melnbaltās govis.

Brūnās govis ir noskumušas, ka reklāmu veidotāji aizmirsuši par tām kā Latvijas simbolu. «Būtu kaut konfektes «Gotiņa» parādījuši…» aizgaldā nervozi mīņājas govs Bārta no Nīcas pagasta.

Tomēr vislielāko sašutumu izraisa starptautiskajai auditorijai paredzētajā reklāmā skaidri nolasāmā ziņa, ka Latvijā mītošās govis ir zilas. «Esmu gatava triekt piena strūklu sejā ikvienam, kurš apgalvos, ka būt zilam ir normāli!» naidīgi mauj govs Ledene no Jaunpaaudžu mājām Krāslavas rajonā.

Reklāmas veidotāju nepiekāpības gadījumā brūnās govis ir gatavas uzsākt Latvijas populārāko tūrisma objektu mīnēšanu. ▼

1 komentārs

  1. My Wow To You teica:

    Abzolut top story!!! Wonderbra!!! I luv it!!!

Pievienot komentāru