2007. gada 16. februāris

Pirmais pilnīgas asins sarecēšanas upuris Kārķos

318.jpg

Attēlā: kā stāsta aculiecinieki, no āliņģa stiepušies seši stari

No Valkas rajona Kārķu pagasta saņemtas ziņas par pirmajiem noslēpumainas radiācijas upuriem.

Kā zināms, privātā saimniecībā Kārķu pagastā esošā trīs metrus dziļā dīķī iekritis kāds kosmisks objekts. Pēc iekrišanas tas izstarojis grūti identificējamu spēcīgas radiācijas veidu, ko ar padomju laikā ražotām ierīcēm āliņģa tuvumā konstatējuši izsauktie vietējie Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti.

Pēc kāda laika mīklainā radiācija pazudusi: kad āliņģi apsekojuši speciālisti no Rīgas, viņu ierīces paaugstinātu radiāciju vairs nav uzrādījušas.

Tomēr tiem, kas pirmajās dienās pēc objekta nokrišanas atradās āliņģa tuvumā, lielākā vai mazākā mērā ir parādījies dīvains simtoms: viņu asinsrites sistēmā sākušas recēt asinis. Lai gan daļai Valkas slimnīcā hospitalizēto Kārķu iedzīvotāju izdevies palīdzēt, pārlejot asinis un nepārtraukti papildinot tās ar fizioloģisko šķīdumu, kādu īpaši ziņkārīgu zēnu, kurš, gaidot ko neparastu, pie dīķa nostāvēja vairākas stundas, izglābt nav izdevies. Kā pastāstīja ārsti, zēna asinis bija pilnībā kristalizējušās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests brīdina iedzīvotājus, ka gadījumā, ja līdzīgi kosmiskie objekti turpinās krist, to tuvumā ieteicams uzturēties ne ilgāk, kā nepieciešams, lai uzņemtu sensacionālu videosižetu. ▼

Pievienot komentāru