2007. gada 19. februāris

Gardam nacionālo naidu iekurt neesot izdevies slapjo sērkociņu dēļ

320.jpg

Attēlā: atkal nekā

Šodien, izskatot krimināllietu, kurā par nacionālā naida kurināšanu apsūdzēts laikraksta «DDD» izdevējs, labēji radikālais politiķis Aivars Garda, izdevuma galvenā redaktore Līga Muzikante un žurnāliste Ilze Liepa, atklājušies jauni fakti.

Nacionālo naidu, kas glītā kaudzē bijis sakrauts laikraksta redakcijas ēkas iekšpagalmā, tā arī neesot izdevies iekurināt. Garda tā steidzās uz kurināšanu, ka bikšu kabatā esošie sērkociņi bija izmirkuši sviedros. Retās dzirksteles nespēja aizdedzināt iekuram sarūpēto grāmatas «Baigais gads» lapu ar fotogrāfijām, kurās redzami ebreju čekistu upuru līķi. Nevienam citam no klātesošajiem nebija ne sērkociņu, ne šķiltavu.

Pēdējā brīdī ar šķiltavām bija piesteidzies toreizējais Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins, taču izrādījās, ka iepriekš Saeimas kafejnīcā no viņa šķiltavām visu gāzi paslepus izelpojis cits deputāts — Arvīds Ulme.

Kā tiesā liecināja Kiršteins un Ulme, līdz ar to nekāda īsta kurināšana nemaz neesot notikusi, un viņi neizprotot, par ko Garda tiek apsūdzēts. ▼

Pievienot komentāru