2007. gada 24. februāris

Latvijā ievērojami palielinās kiborgu skaits

325.jpg

Attēlā: pilsētas lauku teritorijas iedzīvotāja

Turpinoties informācijas tehnoloģiju revolūcijai, kiborgi, jeb cilvēki, kas spējīgi pieslēgties datortīkliem, izmantojot tiešu kontaktu ar smadzenēm, no zinātniskās fantastikas grāmatu varoņiem pārtapuši par realitāti.

Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes iegūtie dati, pagājušajā gadā no visām Latvijas mājsaimniecībām datori bija 41%, bet interneta pieslēgums — 42% mājsaimniecību. Tātad jau apmēram vienā procentā mājsaimniecību ir kāds, kurš spēj internetam piekļūt bez datora palīdzības. Salīdzinot šos datus ar 2005. gadu, kad kiborgi statistikā vēl neparādījās, pieaugums ir apbrīnojams.

Aptaujāto ekspertu domas par šo faktu dalās. No vienas puses, tas ļauj Latvijai kļūt par līderi cilvēka un mašīnas integrācijas jomā. No otras puses, pastāv pamatotas šaubas, vai mūsu sabiedrība ir gatava tik straujai kiborgu populācijas attīstībai. Bet vairums speciālistu piekrīt, ka par šī fenomena iemeslu ir kļuvis populārais «Lattelecom» interneta instalācijas komplekts «Pieslēdz pats!», kas nopērkams lielveikalos. Acīmredzot, vairums no tā pircējiem nav izlasījuši lietošanas instrukciju, kurā teikts, ka nepieciešams arī dators, un tā arī izdarījuši — pieslēguši internetu paši. ▼

1 komentārs

  1. japets teica:

    Resistance Is Futile. You Will Be Assimilated!

Pievienot komentāru