2007. gada 7. marts

«Grindeks» plāno samazināt strādājošos

338.jpg

Attēlā: «i» un «n» jau samazināti

Rīga, 06. marts, aģentūra UTT. Latvijas lielākais zāļu ražotājs A/S «Grindeks» šodien paziņoja par plāniem tuvākā gada laikā samazināt strādājošos uz pusi, aģentūrai UTT paziņoja uzņēmuma inovāciju projektu direktors Valdis Jākobsons.

Saskaņā ar plānu, vispirms strādājošie tiks samazināti līdz aptuveni metram piecdesmit, kas nozīmēs, ka strādājošo svars būs vidēji 45 līdz 50 kilogrami. Vēlāk, līdz 2008. gada vidum, darbinieku samazināšana novedīs pie tā, ka vidēji katrs «Grindeks» darbinieks būs metru garš un 35 kilogramus smags.

«Mūsu darbā nav nepieciešams fizisks spēks — zinātniskos pētījumus var veikt un sintēzes aparatūru darbināt var arī maza auguma cilvēki. Tāpēc mūsu darbinieki par samazināšanu ir ļoti priecīgi — pēc samazināšanas viņiem pietiks ar mazākiem dzīvokļiem, nelieli auto viņiem šķitīs milzīgi, arī apģērbs un pārtika izmaksās lētāk,» sacīja Jākobsons.

«Tas būtu dīvaini, ja mēs, būdami zinātnes pirmajās līnijās, nespētu nekādi uzlabot dzīvi paši sev. Tāpēc mēs nolēmām pieņemt radikālu lēmumu un samazināt visus strādājošos,» skaidroja Jākobsons. ▼

Pievienot komentāru