2007. gada 7. marts

Krievi: visas nepatikšanas Latvijā ir no mums

339.jpg

Attēlā: прости, Янис…

Inflācija, nekustamā īpašuma tirgus pārkaršana, lata devalvācijas draudi, žurnālu piegādes aizkavēšanās un automašīnu kustībai nepiemērotais ceļa segums — visām šīm problēmām un neskaitāmām citām beidzot rasts zinātnisks pamatojums, trešdien paziņoja Latvijas Zinātņu akadēmijas Socioloģijas institūta pētnieki, kas panākuši krievu atzīšanos šajos nodarījumos.

Preses konferences gaitā pie mikrofona tika aicināti vairāki krievi, kas pārstāvēja gan Latvijas pilsoņus, gan nepilsoņus, kā arī Krievijā un citur pasaulē dzīvojošos. Runātāji ar negaidītu atklātību stāstīja par savu tautiešu radītajām problēmām, kas auditorijas latviešu daļai gan nebija nekāds jaunums. Tomēr bez pārsteigumiem neiztika: noslēgumā tika nolasīts Krievijas prezidenta Vladimira Putina, Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova un ASV dzīvojošā, Rīgā dzimušā krievu baletdejotāja Mihaila Barišņikova parakstīts memorands, ar kuru visā pasaulē dzīvojošie krievi apņemas materiāli kompensēt latviešu tautai savus nodarījumus, sākot jau no cara Ivana IV (Bargā) laikiem. Latviešiem atliek tikai nosaukt vēlamo summu.

Ar kādām metodēm panākta atzīšanās, netiek atklāts. Zinātnieki norāda vien, ka tās bijušas «Olainē izstrādātas metodes». Pētījumi turpinās. ▼

3 komentāri

  1. ...tā... teica:

    Neko nesapratu. Var lūdzu uzrakstīt vēlreiz un lēnāk?

  2. Gunda Strenga teica:

    Man vienreiz bērnībā krievs gribēja atņemt rubli, bet es nedevu!

  3. krjevs teica:

    Ja odjin raz hotjel otnjatj rublj Gundje Strenge, no one mnje njedovala, blj@

Pievienot komentāru