2007. gada 13. marts

Raimonds Pauls ir bīstamāks par narkotikām

349.jpg

Attēlā: Paula jaunā albuma reklāma

Rīga, 13. marts, aģentūra UTT. Estrādes mūzikas autors Raimonds Pauls ir vēl bīstamāks nekā narkotiku atkarība, noskaidrots jaunākajā pētījumā, kura rezultāti aptver laiku no 1960. līdz 2007. gadam.

Pētījuma autori vērš uzmanību uz līdzīgajām pazīmēm Paula mūzikas un narkotiku reibuma izpausmēs. Proti, gan vienā, gan otrā gadījumā lietotāji kļūst atslābinājušies, staigā apkārt ar stulbām sejām, muld kaut ko ne pārāk sakarīgu, izrāda vēlmi dejot un pauž biklas vēlmes stāties sakaros ar pretējā dzimuma pārstāvjiem. Taču ilgtermiņā gan narkotikas, gan Paula melodijas apdullina prātu, notrulina emocijas, grauj intelektu un rada atkarību: gan narkomāns, gan Paula fans kļūst drūms, nikns un nelaimīgs, ja ilgāku laiku tiek atturēts no atkarības izraisītājiem — iestājas abstinence jab «lomkas».

Savukārt narkotikas kopumā tomēr spējušas nodarīt mazāku ļaunumu nekā Raimonds Pauls, jo zāle, hašs, ripas, kreks, koks un herņa pieejami tikai kopš PSRS sabrukuma, bet Raimonds Pauls tautu apdullināja jau ilgus gadus pirms tam, konstatējuši pētījuma autori.

«Jā, mēs par to bijām pārliecināti jau sen,» atzina mūzikas apskatnieks Uldis Rudaks. «Diemžēl, kā rāda ārstu prakse, atbrīvoties no apreibinošajām vielām ir daudz vieglāk nekā no Raimonda Paula atkarības — ja izārstējies narkomāns noraida iespēju atkal lietot narkotikas un tās nemaz nemeklē, tad Paula klausītājiem faktiski nav nekādu cerību atkal atgūt skaidru prātu. Ieejot kafejnīcā vai frizētavā, patrāpoties laukos kādā radu saietā, nejauši ieklīstot «Cosmos» koncertā vai pat komēdijas izrādē teātrī — it visur priekšā atkal skan Paula dziesmas, kas neļauj atbrīvoties no apsēstības!» zūdījās Rudaks. ▼

5 komentāri

  1. bT teica:

    Te gan aizrādījums, ka herņa jau nu noteikti ir pieejama ilgāk nekā kopš PSRS sabrukuma ;)

  2. Stereoīds teica:

    Vai bT komentārs būtu tam pierādījums?

  3. bT teica:

    Kā jau neviens komentārs, tas nevar būt par pierādījumu, tieši tāpat kā tas nevar kalpot par pamatu apgalvojuma apgāšanai ;)

  4. enterfeiss teica:

    Īpaši spēcīgi jumts aizbrauc klausoties “Zilo karbunkuli”. Vispār – viss Šerloka Holmsa izrādes repertuārs ir diezgan ietekmējošs.

  5. Dainu Teevs teica:

    Raimonda P. “Ar mani atkal runā kaijas” ir atbilde Bītlu “Lucky in the Sky with Diamonds” – tā ir narkotiku izraisīto halucināciju glorificēšana. Man kā at-turībniekam tas ir nepieņemami. Daudzi mani draugi apgalvo, ka pie Raimonda Paula nevar pierast un klausās “Laternu stundā” 3 reizes nedēļā, jo “tas esot kruta”. Bet es zinu cilvēkus, kas sāka ar Paulu un nu jau pāris reizes dienā klausās Guntaru Raču. Man nebūtu žēl Raimondam P. ziedod pāris RIMI maisiņus un tukšu alus pudeli, bet klausīties – nē, paldies, esmu at-turībnieks!

Pievienot komentāru