2007. gada 23. marts

Uzsāk latviešu apkarošanas kampaņu

365.jpg

Attēlā: latvietis

Lai veicinātu latviešu apkarošanu Latvijas teritorijā, Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) uzsācis sabiedrības informēšanas kampaņu «Par Latviju bez latviešiem», kuras ietvaros izglītos latviešu skarto zemju īpašniekus un citus interesentus par efektīvākajām šīs nācijas iznīcināšanas metodēm.

«Pirmo reizi tiek uzsākta tik nopietna cīņa ar šo mazo, riebīgo tautiņu, kas nodara tik lielu postu daudziem Latvijas augiem. Latvieši izcērt mežus, izrok un aprij kartupeļus, izmīda zālienus. Šo uzskaitījumu varētu turpināt vēl un vēl! Valsts augu aizsardzības dienests šajā cīņa ir uzņēmies organizatora lomu, un esam ieguldījuši lielu darbu sagatavošanās procesā. Cīņai pret latviešiem ir jābūt kompleksai un pārdomātai,» norāda VAAD direktors Ringolds Arnītis.

Latvieši ar dažādu izplatības intensitāti ir sastopami gandrīz visos Latvijas rajonos. 2002. gadā latvieši aizņēma vairāk nekā 30 000 kvadrātkilometru lielu platību. Jaunāki dati par šī kaitēkļa izplatību pagaidām nav pieejami. ▼

2 komentāri

  1. mja teica:

    tagad šis kaitēklis pastiprināti ieņem arvien jaunas teritorijas Īrijā.

  2. Annaģirts teica:

    Atradu šādu informāciju:

    Aktīvi darbojas mūsu kaimiņi igauņi: jau 2003. gadā Igaunijā tika izstrādāts plāns latviešu apkarošanai. Plāna pirmie uzdevumi bija veikt Homo Latviensis teritoriālās izplatības apzināšanu un kartēšanu, un sabiedrības sagatavošanu latviešu izplatības ierobežošanai. Bet 2005. gadā tika sākta Igaunijas ilgtermiņa latviešu izplatības regulēšanas stratēģijas ieviešana, kuras pamatā ir garantēts valsts finansiāls atbalsts latviešu izplatības regulēšanai 2005. – 2010. gadam. Tādējādi Igaunijas teritorijā tiek kontrolēta latviešu izplatība un sākta latviešu apkarošanas finansēšana. Kopumā šajās darbībās ir iesaistīti aptuveni 320 cilvēki, kuri tiešā veidā nodarbojas ar latviešu izplatības kontroli un apkarošanas organizēšanu.

Pievienot komentāru