2007. gada 28. marts

Zeme, iespējams, rīt ies bojā

369.jpg

Attēlā: satriecošs asteroīds

Latvijas zinātnieki neizslēdz iespēju, ka mūsu planēta rīt varētu iet bojā. Lai gan ir iespējams, ka šāda iespēja rīt nebūs ne lielāka, ne mazāka kā šodien vai parīt, tomēr pastāv arī varbūtība, ka tieši rīt šī iespēja varētu būt lielāka.

«Nav gluži tā, ka šādai katastrofai būtu kāds konkrēts iemesls, bet mēs nevaram apgalvot, ka nav sācis darboties kāds pagaidām vēl nezināms, apslēpts faktors, kas atklāsies tikai katastrofas mirklī,» PATIESI! pastāstīja LU Astronomijas institūta pētnieks (vārds dzēsts pēc šeit minētās izdomātās personas vārdabrāļa pieprasījuma).

«Astronomija ir precīza zinātne, tāpēc mēs varam nosaukt visus tos Zemes orbītai tuvu lidojošos zināmos asteroīdus, ar kuriem Zeme rīt nesadursies,» viņš turpināja. «Taču nav izslēgts, ka mums īpaši lielā ātrumā tuvojas kāds pagaidām vēl nezināms, paprāvs asteroīds, un kāpēc lai šāds debesu ķermenis neuztriektos Zemei tieši rīt? Simtprocentīgu atbildi uz šo jautājumu Latvijas zinātne varēs sniegt tikai rīt, pašās dienās beigās.» ▼

3 komentāri

  1. apelsiins_ teica:

    Es sen jau teicu, ka tā būs! Bet kurš manī klausījās, kurš?! Tagad raudiet rūgtas asaras, par saviem tumsoņu maldiem, jopcik.

  2. Sindija teica:

    eeuu man baaiill :( :(
    gribuuu pie mamaaas… weee ;(

  3. Tereze teica:

    ja un tagad jau ir 2009 gads un es itka vel esmu dziiva :D

Pievienot komentāru