2007. gada 3. aprīlis

Tauta prezidentei dāvinās pateicības autogrāfu

374.jpg

Attēlā: parakstu vākšanas vēsturiskās saknes

Šodien sākas parakstu vākšana Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai. «Tas ir bezprecedenta gadījums, ka prezidente vēlas pilnvaru termiņa beigās savākt pēc iespējas vairāk savas valsts pilsoņu parakstus, lai pensijas gados varētu tos aplūkot un ar prieku atcerēties, ka kādreiz ir bijusi šo cilvēku vadone, tomēr, ņemot vērā prezidentes lielos nopelnus, mēs nolēmām nākt viņai pretī,» portālam PATIESI! skaidroja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Lai gan pilnīgi pietiks ar ierakstu lielajā autogrāfu kladē, cilvēki tiek aicināti nest uz parakstu vākšanas vietām arī dažādas mīļas un sirsnīgas lietas, piemēram, bērnu zīmējumus, vecas grāmatas un tautiskos galdautus, uz kuriem varēs uzrakstīt kādu veltījumu prezidentei. CVK uzņemsies rūpes, lai visi dāvinājumi tiktu nogādāti Vairai Vīķei-Freibergai.

Lai iegūtu finansējumu autogrāfa veidošanai, prezidentei bija nepieciešams nokārtot dažas juridiskas formalitātes, kas sevī ietvēra divu likumu publicēšanas apturēšanu. Pilsoņi varēs izvēlēties — parakstīties par vienu vai abiem apturētajiem likumiem, taču tam nebūs nekādas praktiskas nozīmes.

Par parakstu vākšanu īpaši aktīvi aģitē partija «Jaunais laiks». «Ideja par tautas autogrāfu prezidentei ir patiešām spēcīga, un mēs esam lepni, ka kļūstam par daļu no šīs leģendas, kuru atcerēsies vēl gadu desmitiem un simtiem. Es pat ceru, ka šāda parakstu vākšana kļūs par īpašu Latvijas politiskās dzīves tradīciju,» mūsu korespondentam pastāstīja prezidenta amata kandidāte Sandra Kalniete. ▼

Pievienot komentāru