2007. gada 5. aprīlis

No ministru datoriem izdzēš spēles

376.jpg

Attēlā: Latvija

Pēc Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) rīkojuma no sēžu zāles datoriem izdzēstas visas spēles, ieskaitot «Solitaire», «Minesweeper» un pat «Paint», kurā ļoti mīl ķēpāties Kultūras ministre Helēna Demakova (TP), kā arī slēgta pieeja virknei interneta vietņu, pirmām kārtām «YouTube», «Draugiem.lv» un «PATIESI!».

«Tas ir tīrais negals, ka ministri tā vietā, lai iepazītos ar izskatāmajiem dokumentiem, nodarbojas ar blakuslietām. Negribu šeit kaut kā īpaši piesegt savējos, jo pat aizsardzības ministrs gandrīz pusi no sēdes laika, kas būtu jāvelta valstiski svarīgiem jautājumiem, pavada, mēģinot rekordlaikā atmīnēt vislielāko «Minesweeper» lauku. Atrunas, ka viņš vienkārši jūt līdzi mūsu sapieriem Irākā, piekritīsiet, izklausās bērnišķīgi,» PATIESI! korespondentam sūdzējās Kalvītis.

Tomēr ir arī ministri, kas gatavojas protestēt pret premjera lēmumu. «Uzskatu, ka tas nav godīgi, jo mūsu iespējas kliedēt sēžu garlaicību jau tā ir ierobežotas. Blakussēdētāji praktiski visu laiku glūn, kas notiek manā ekrānā. Sajūta ir diezgan nepatīkama. Bet, ja ne uz mirkli nedrīkst novērsties no sēdes dokumentiem, var nonākt pilnīgā trulumā. Un, starp citu, kas notiek Kalvīša ekrānā galda galā, nevienam nav ne jausmas. Kā man stāstīja Ivars Godmanis, kurš vienreiz esot piegājis pie premjera darbavietas, lai parādītu, kā jāieslēdz spelčekeris, ekrāna apakšā esot bijis redzams minimizēts spēles «The Sims» logs!» ar savām pārdomām dalījās Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns (LPP). ▼

1 komentārs

  1. enterfeiss teica:

    Značit porno ir atļauts? Starp citu mani draugi arī expert līmenī to minesweeperi zadročī. Tie ministri varētu labākos laikus publicēt, jo man te daži draugi tādi tīri apsviedīgi.

Pievienot komentāru