2007. gada 10. aprīlis

Slepkava: man vienmēr līdzās ir mūzika

381.jpg

Attēlā: Baņuta

Pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs un sērijveida slepkava Lainis Kūlenieks atzinis, ka bez klasiskās mūzikas viņa aizraušanās nemaz nebūtu iespējama. Kūlenieks, kurš regulāri ielaužas vientuļu cilvēku mājvietās, lai laupītu un slepkavotu, parasti izmanto skaļu opermūziku, lai nomaskētu upuru kliedzienus.

«Man kabatā vienmēr ir trīs lietas: nazis, izturīga aukla un dubultkompaktdisks ar Alfrēda Kalniņa operas «Baņuta» ierakstu. Lai visu nodarītu, parasti pietiek ar vienu disku. Es pārmaiņus lieku pirmo vai otro daļu, tāpēc varu teikt, ka esmu šo operu iepazinis ļoti labi: no galvas atceros, kad ir visas skaļākās vietas. Ar gandarījumu varu teikt, ka visi mani divpadsmit upuri ir miruši kā kulturāli cilvēki,» PATIESI! korespondentam stāstīja Kūlenieks, kurš šobrīd ir atbrīvots pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu.

Mūzika vienmēr ir līdzās jaunajam vīrietim arī ikdienā. Bēthovena Piektais klavierkoncerts lieliski ļauj atbrīvot domas un atjaunot garīgo līdzsvaru pirms došanās darba gaitās. Savukārt labi padarīta darba patīkamo noskaņu akcentēt lieliski palīdzot vieglāki skaņdarbi, piemēram, Vivaldi «Gadalaiki» vai Mocarta «Mazā nakts mūzika». ▼

3 komentāri

  1. enterfeiss teica:

    Tāpat kā ceļoties lielisks ir Edvarda Grīga “Rīts” un īpaši triumfantos brīžos Bēthovena “Oda priekam”.

  2. Raulis Neiriks teica:

    Mjā, šitais gabals baigi atsit pēdējā laika SestDienas rakstus “par personībām”…

  3. nitro teica:

    tēze, ka sērijveida slepkava atbrīvots pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu, saistās ar vēl šo to no Latvijas politiskās dzīves.

Pievienot komentāru