2007. gada 14. aprīlis

Krievu ģeogrāfi atklāj jaunu valsti

384.jpg

Attēlā: Boriss Cilevičs un vēl divi krievi gatavojas ekspedīcijai

Krievu vēsturnieku nesen izvirzītā fantastiskā teorija, ka krievi ir cēlušies no kādas zemes tālu austrumos, izrādījusies patiesa. Krievu ģeogrāfi, izpētot Latvijas austrumu novadu senās kartes, secinājuši, ka vietā, kur beidzas Latvija, pasaule nebeidzas. Šajā apvidū sākas kāda līdz šim nezināma, milzīga valsts, kuras nosaukums «Krievija» liek domāt, ka arī to apdzīvo krievi.

«Šis atklājums ir satriecošs,» sarunā ar PATIESI! atzina Saeimas deputāts Boriss Cilevičs (SC). «Jau gadu desmitiem Latvijā dzīvojošā mazā krievu tautiņa, būdama minoritāte, ir izmisīgi centusies saglabāt savu identitāti, kultūru un valodu. Mūsu ir tik maz, ka vēl mazliet, un krievi kā nācija būtu pazudusi no zemes virsas. Ar bažām pilnībā izšķīst latviešu vidū, un tikai ar tām var izskaidrot mūsu, teiksim atklāti, diezgan agresīvo pretdarbību latviešu vairākumam, piemēram, atteikšanos runāt latviski un pieņemt Latvijas pilsonību. Tāpēc fakts, ka pasaulē ir vēl kāda valsts, kurā dzīvo krievi, iespējams, vairāki desmiti vai pat simti, ir kā neizsakāms atvieglojums. Protams, tas vēl neglābj mūs no izmiršanas, bet izredzes ir pieaugušas.»

Jau vistuvākajā laikā Latvijas krievu delegācija dosies ekspedīcijā uz jaunatklāto valsti, lai aizpildītu vēstures baltos plankumus un nodibinātu pilnasinīgus sakarus ar savu senču mītisko dzimteni. ▼

8 komentāri

  1. nja teica:

    kas tie par sunu murgiem?
    nezinu no kadas pakalas deputati celjas :D

  2. raim2s teica:

    par ironiju 10 balles, tā turpināt!

  3. Hmm teica:

    Par ironiju 3 balles, par izdomu 0 balles. Par stulbumu 10 balles. Par nacionālismu 3 balles. Par fašismu 10 balles.

  4. Loading teica:

    Kāds fašisms? Galvu saspiedis neesi?
    Es pat varētu zirgu pakaviem naudiņu noziedot, lai tik atbrīvo MANU tēvu zemi!

  5. dubaks teica:

    par Hmm -10 balles

  6. Vāc aita sūnu teica:

    Es ieteiktu nosaukt par fašistiem visus tos, kas visus citus sauc par fašistiem, jo tā ir ļoti fašistiska pieeja jautājumiem.

  7. Stereoīds teica:

    Vai Hmm uzskata, ka vēlme, lai kādā valstī dzīvojošie zinātu šis valsts valodu un vēlētos kļūt par šīs valsts pilsoņiem, ir fašistiska? Tad jau visu pasaules valstu, tai skaitā Krievijas pilsoņi ir fašisti :)

  8. viena tante teica:

    Hmm izklausās pēc tiem ļautiņiem, kuriem leģionāru piemiņas diena liekas ‘fašisma’ parāde.

    Bez tam lai savilktu ar fašismu šeit paralēles jāmāk zīlēt zupas biezumos – Vācijā bija nacionālsociālisms, jeb ‘nacisms’, ja Jūs runājat par ideoloģiju, kas paredz citu tautību iznīcināšanu.
    Starp to un fašismu ir diezgan liela atšķirība.

    Jāatgādina arī, ka tieši šī krievu brāļu ienākšana no tolaik vēl nezināmās austrumu zemes ir nacismam raksturīga darbība – ar mērķi asimilēt vietējos iedzīvotājus.

Pievienot komentāru