2007. gada 18. aprīlis

Aiztur par cietsirdīgu izturēšanos pret personāžiem

386.jpg

Attēlā: nozieguma līdzdalībnieks, kurš pagaidām vēl ir brīvībā

Pazīstams latviešu rakstnieks, kura vārds pagaidām netiek izpausts, vakar aizturēts par otrā plāna personāžu sērijveida slepkavībām un īpaši cietsirdīgu izturēšanos pret romāna galveno varoni.

Kā liecina sākotnējā izmeklēšana, romāna tapšanas gaitā rakstnieks nav spējis izlemt, ko īsti iesākt ar daiļdarba centrālo tēlu, tāpēc dažādās manuskripta versijās te nogalinājis to, te atkal atdzīvinājis. Pēc tam, kad tika pieņemts lēmums galveno varoni tomēr atstāt dzīvu, viņš rakstnieka iztēlē pabija gan Malaizijas pirātu gūstā, gan Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, kur izcieta prātam neaptveramas mocības.

Rakstnieks tika aizturēts pēc tam, kad policija saņēma ziņojumu, kas bija parakstīts ar romāna galvenā varoņa vārdu un nosūtīts no viņa adreses, kas minēta literārajā darbā. Par spīti tam, ka šāda cilvēka Latvijas iedzīvotāju reģistrā nav, policija nolēma veikt pārbaudi, jo vairāki policisti, kas bija lasījuši minēto romānu, apstiprināja, ka tekstā patiešām sastopamas īpašas cietsirdības izpausmes. ▼

4 komentāri

  1. pats tāds teica:

    To, kāda ir autora attieksme pret saviem paša izauklētajiem varoņiem, jau var novērtēt pēc tā, ka viņš tos lamā par person-āžiem.

  2. n4 teica:

    iiiidiotisms ;)

  3. BlackHalt teica:

    Gan jau, ka tiesa piespriedīs sabiedriskos darbus un uzrakstīt romāna otro daļu, kur varoņi dzīvo lamīgi līdz šobaltdienai.

  4. smecernieks teica:

    Pieļauju domu, ka drīz tiks izdots arī likums, uz kura pamata viņu arī varēs sodīt (vismaz ar nosacītu brīvības atņēmšanu un nosacītu mantas konfiskāciju).

Pievienot komentāru