2007. gada 23. aprīlis

Izdzīvo par spīti alerģijai

392.jpg

Attēlā: šausmīga tūska

Pārvarot neskaitāmas dzīvībai bīstamas alerģijas un tikai laimīgas nejaušības dēļ par mata tiesu izglābjoties no nāves, pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājai Lienei Kamaliņai (25) piektdienas pēcpusdienā ir izdevies laist pasaulē pirmo pēcnācēju. Kā pastāstīja izdzīvojusī sieviete, veselības problēmas sākušās jau pusaudzes vecumā. «Ar alerģijām esmu mocījusies visu savu apzinīgo mūžu, un reizēm tām patiesi bija nomācošs raksturs. Piemēram, regulārā asiņošana, kas atkārtojās katru mēnesi. Manuprāt, to varēja izraisīt kaķa spalvas, tāpēc bijām spiesti atbrīvoties no mūsu mincīša.»

«Faktiski alerģisku reakciju manī izraisa pilnīgi viss,» atceras Kamaliņa. Īpašas problēmas sākušās brīdī, kad jaunā sieviete sākusi kopdzīvi ar vīrieti. «Man bija alerģiska reakcija uz visiem viņa ķermeņa izdalījumiem, bet jo īpaši uz sēklu. Rezultātā alerģiskā asiņošana beidzās, taču sākās citas problēmas — vemšana, ķermeņa svara pieaugums, es kļuvu vienkārši resna.»

Nekontrolējamais alerģiskais ķermeņa svara pieaugums turpinājās deviņus mēnešus, līdz beidzot jaunā sieviete nonāca slimnīcā. «Sākās alerģiskas sāpes, es domāju, ka nomiršu,» jaunās sievietes sejā, kavējoties šajās atmiņās, vēl arvien pazib baiļu ēna. Laimīgā kārtā ārstiem izdevās glābt Kamaliņas dzīvību un, par spīti spēcīgajām alerģiskajām reakcijām, viņai izdevās laist pasaulē pēcnācēju. Tomēr, kā uzskata ārsti, atveseļošanās būs ilga un sarežģīta — jaunajai sievietei pret jaundzimušo ir izteikta alerģija, kuras dēļ no krūšu dziedzeriem nāk balti izdalījumi, savukārt jaundzimušajam vēl pirms nākšanas pasaulē sākusies alerģija pret Lieni Kamaliņu, par ko liecina viņa slimīgi mazais ķermeņa izmērs un svars, kā arī pieaugušiem cilvēkiem neraksturīgas ķermeņa proporcijas. ▼

4 komentāri

  1. enterfeiss teica:

    Viņiem priekšā grūta dzīve :/

  2. ALERGOLOGS SEEKLA teica:

    AAAAAAA …shitais ir £$678W((%^), EJU LEKT PALOGU AARAA :))))

  3. Dayana teica:

    :D :D :D labais

  4. niicis teica:

    Cik labi tomeer ir buut viirietim, nekaadu alergiju! :)

Pievienot komentāru