2007. gada 1. maijs

Kūla svilst visā pasaulē

401.jpg

Attēlā: liesmas tuvojas Dublinai

Viens no šī pavasara nepatīkamākajiem pārsteigumiem ir kūlas dedzināšanas ārprāts, kas sācis izplatīties arī Īrijā. Šogad konstatētie 38 kūlas dedzināšanas gadījumi ir līdz šim Īrijā nepieredzēts skaits, kas gan pagaidām nestāv ne tuvu Latvijas ikdienai. Kā atklājies, vienotā ugunsdzēsēju un policistu rīcība Latvijā, kā arī vispārējais sabiedrības nosodījums katru pavasari spiež kūlas dedzinātājus no Latvijas meklēt patvērumu citās pasaules valstīs, pirmkārt jau Īrijā.

Lai gan Īrijas notikumi pirmoreiz ļauj runāt par statistisku sakritību starp Latvijas iedzīvotāju skaita un dedzināšanas gadījumu pieaugumu kādā noteiktā apvidū, arī Kalifornijā un Austrālijā uzsākta izmeklēšana par bēguļojošo Latvijas kūlas dedzinātāju iespējamo līdzdalību pēdējo gadu postošo ugunsgrēku izraisīšanā.

Lai paglābtu pasaules ievērojamākos vīna darīšanas un citu unikālu lauksaimniecības nozaru reģionus no ugunsgrēkiem, apstiprināšanai sagatavota ANO rezolūcija, kas aicinās Latviju pārtraukt cīņu pret kūlas dedzinātājiem, kā arī veicināt aizbraukušo piromānu atgriešanos vēsturiskajā dzimtenē. ▼

2 komentāri

  1. suns teica:

    Tiešām patiesi!

  2. Sindija teica:

    piekriiitu Kvekshkjiitim ;) :(

Pievienot komentāru