2007. gada 9. maijs

Skalotāji draud ar streiku

413.jpg

Attēlā: atkal svaigi

Vairāku lielveikalu ķēžu kulinārijas nodaļās nodarbinātie salātu mazgātāji draud ar visaptverošu streiku, ja vien jau tuvākajā laikā netiks uzlaboti viņu darba apstākļi, palielināta darba samaksa vismaz par 50% un nodrošinātas sociālās garantijas, piemēram, veselības apdrošināšana.

Kā PATIESI! pastāstīja viens no streika organizētājiem, lielveikala «Omega» salātu mazgātājs Valters (32), lēmumu par streiku pasteidzinājusi tirdzniecības ķēžu vadītāju nevēlēšanās ieklausīties savu darbinieku vēlmēs un attieksme, kuru viņš nodēvēja «vienkārši kā ņirgāšanos».

«Mēs strādājam nakts maiņā, laikā, kad veikali ir slēgti, un tas jau pats par sevi prasa atbilstošu samaksu,» pastāstīja Valters. «Darbs ir fiziski smags, daudzi šajā arodā spēj izturēt tikai pavisam neilgu laiku, taču ko gan iesākt tādiem kā man, kam tas ir aicinājums?» retoriski vaicā Valters.

Salātu mazgātāji ir viena no viszemāk apmaksātajām un, iespējams, arī vismazāk zināmajām profesijām. Pēc aptuvenām aplēsēm Rīgas un pārējo Latvijas pilsētu lielveikalos darbojas nedaudz vairāk par simtu šīs unikālās profesijas pārstāvju, kas ik vakarus apvelk gumijas skoteles, no kulinārijas nodaļu vitrīnām savāc pa dienu neizpārdotos gatavos salātus, un īpašās vannās ar spēcīgu ūdens strūklu izskalo no tiem krējumu, majonēzi vai eļļu, lai jau nākamajā rītā kulinārijas nodaļas darbinieki salātiem varētu pievienot svaigu mērci. «Tādējādi produkcija mūsu veikalos allaž ir svaiga,» piebilst Valters. «Taču par šo smago darbu mēs vēlamies saņemt pienācīgu samaksu.» ▼

3 komentāri

  1. enterfeiss teica:

    kekeke ^_^

  2. fish teica:

    tas ir tik REĀLI !

  3. niicis teica:

    Man ir taadas nelaagas aizdomas ka so skalotaaju ir krietni vien vairaak

Pievienot komentāru