2007. gada 22. maijs

Vīrietis izput, skatoties uz savu naudu

430.jpg

Attēlā: skatieties uzmanīgi

Pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs Armands Runčels (69) iztērējis visu savu naudu, vairākkārtīgi aplūkojot konta bilanci bankas automātā. Lai gan viņš ir «Hansabankas» klients, pie pilsētas lauku teritorijas veikala ir tikai «SEB Unibankas» bankas automāts. Pirms iepirkties, Runčels parasti pārbauda, cik daudz naudas palicis uz kartes.

Tā viņš rīkojās arī šodien un noskaidroja, ka kontā ir vēl lats un deviņi santīmi. Veikalā rūpīgi izvēlējies preces, kuru kopējā vērtība bija lats un deviņi santīmi, Runčels devās pie kases, kur viņu gaidīja ne vien kasiere, bet arī nepatīkams pārsteigums: kontā naudas nepietika. Arī atkārtots mēģinājums autorizēt pirkumu bija nesekmīgs.

Atstājis preču groziņu veikalā, Runčels izgāja ārā, lai pārbaudītu bilanci. Tā izrādījās tikai deviņdesmit deviņi santīmi! Nesaprazdams, kas notiek, viņš devās atpakaļ veikalā un izvēlējās preces par deviņdesmit deviņiem santīmiem, bet kontā atkal nepietika naudas! Par spīti kasieres neapmierinātībai, Runčels devās vēlreiz aplūkot bilanci bankas automātā. Tā bija astoņdesmit deviņi santīmi… Nauda burtiski kusa. Neveiksmju sērija ar to nebeidzās. Vēl astoņas reizes mērojis ceļu no veikala uz bankas automātu un beidzamajā reizē izvēlējies konfekti par deviņiem santīmiem, Runčels nespēja nopirkt pat to. Aplūkojis konta atlikumu, viņš ieraudzīja, ka tas ir mīnus viens santīms.

«Patiešām nesaprotu. Agrāk varēju skatīties, cik tik uziet, un nekas tāds nenotika. Bet tagad — kaut kāda mistika… Kas gan notiek ar šo pasauli?» Runčels pauda savu izbrīnu. ▼

3 komentāri

  1. enterfeiss teica:

    Čalis no kļūdām nemācās.

  2. smecernieks teica:

    Nevar mācīties no kļūdām, ja pats nesaprot ka kļūdās.

  3. niicis teica:

    …kur viņu gaidīja ne vien BAISA PASKATA kasiere, bet arī nepatīkams pārsteigums..

Pievienot komentāru