2007. gada 5. jūlijs

Ziemas olimpiskās spēles notiks Nigērijā

4631.jpg

Attēlā: top biatlona trase

Naktī uz ceturtdienu, 5. jūliju Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā Gvatemalā par 2014. gada ziemas olimpisko spēļu rīkotāju ievēlēta Nigērijas štata Jobu galvaspilsēta Damaturu, kas atrodas Sahāras tuksneša dienvidos.

Uz tiesībām rīkot 2014. gada olimpiskās spēles pretendēja arī Austrijas pilsēta Zalcburga, Dienvidkorejas pilsēta Pjenčana un Krievijas kūrortpilsēta Soči.

Spēļu rīkotāji noraida bažas par to, ka klimats Damataru varētu būt pārāk karsts. «Arī Sočos ir gandrīz tropisks klimats, bet nevienam nebija nekādu šaubu, ka ar pienācīgu kapitālieguldījumu tur var uzbūvēt visas nepieciešamās sporta būves,» skaidroja Nigērijas prezidents Umaru Musa Jaradua, kurš personīgi piedalījās sesijā.

Nigērijā, līdzīgi kā Krievijā, tiek iegūta ievērojama daļa no pasaulē tik ļoti pieprasītās izejvielas — naftas, un iegūtie līdzekļi ļauj piedalīties virknē projektu, kas savādāk šķistu neiespējami. SOK neesot šaubu par Nigērijas spējām finansiāli nodrošināt ziemas olimpisko spēļu norisi. ▼

1 komentārs

  1. Roberto teica:

    Ar gadiem cilvēks visu zaudē: jaunību, skaistumu,
    veselību, godkārīgas tieksmes. Tikai vienīgi muļķība nekad nepamet cilvēkus.

Pievienot komentāru