2007. gada 9. jūlijs

Klimata katastrofa skar Rīgu

467.jpg

Attēlā: trakojošās planētas upuris

Pēdējā laikā klimata izmaiņas sasniegušas vēl nebijušus apmērus. Ja kopumā pēdējā gadsimta laikā varam runāt par globālo sasilšanu, kas mērāma dažos grādos, tad vakardien tikai dažu stundu laikā no rīta līdz pusdienas laikam vidējā gaisa temperatūra Rīgā palielinājusies par veseliem desmit grādiem.

Tomēr tā nav lielākā klimata katastrofa, kas vakar novērota: piemēram, nokrišņu daudzuma pieaugums jāmēra daudzos tūkstošos procentu. No rīta Rīgā vēl bija sauss laiks, bet jau vakarā nolija spēcīgs lietus.

Kataklizmas skartajā zonā atradās simti tūkstošu cilvēku. Sākoties panikai, daļa atrada patvērumu īpašās būvēs, kuru augšdaļa spēj uz laiku apturēt no debesīm līstošo ūdeni, bet citi ielīda cieši noslēgtās metāla kastēs, kas pārvietotojas uz mitrumizturīgiem gumijas riteņiem. Diemžēl daudzi tika stihijas pārsteigti uz ielas, un viņiem savas dzīvības glābšanai nācās izlīdzēties ar neizturīgām pārnēsājamām konstrukcijām, tā dēvētajiem lietussargiem.

Dati par cietušajiem joprojām tiek apkopoti. Diemžēl bieži vien šādu negadījumu sekas dažādu slimību, piemēram, iesnu vai plaušu karsoņa veidā var parādīties pat vairākas dienas vai nedēļas pēc katastrofas. ▼

2 komentāri

  1. Muudzis teica:

    Bet ko lai dara, ja tu esi nevis iekš tās metāla kastes, bet uz. Pie tam, ja ta brauc ar tikai 2 mitrumizturīgajiem riteņiem?

  2. Vāc aita sūnu teica:

    Jānopērk puskilograms cīsiņu.

Pievienot komentāru