2007. gada 12. jūlijs

Zaudē kontroli pār grilu

471.jpg

Attēlā: girls

Pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs Jūlijs Mētra (55) savas dzimšanas dienas svinību laikā 9. jūlijā uz mirkli zaudējis kontroli pār divus gadus veco dārza grilu, turpmāk visu svinību laiku pavadījis tā tuvumā un dzimšanas dienas viesiem bijis «pilnīgi zudis», vēsta aculiecinieki.

Viesi Jūlija Mētras piemājas dārzā sākuši ierasties ap astoņiem vakarā, kad norimis lietus un atspīdējusi saule. «Viss liecināja, ka būs patīkami dārza svētki,» pieredzētajā dalījās Jūlija dzīvesbiedre Natālija.

«Neviens no viesiem pat iedomāties nespēja, ka jau pēc brīža par viesību patieso degpunktu kļūs grils, un Jūlijs līdz pat vēlai naktij no tā neatkāpsies ne soli,» atceroties vakara traģiskos notikumus, Natālijas balss ietrīsas.

Lai gan aculiecinieku stāstītais nedaudz atšķiras, PATIESI! ir izdevies restaurēt vakara dramatiskos notikumus. Viss sācies ar grila ogļu aizdedzināšanu. Drīz pēc tam jubilārs uzticējis grila uzraudzību 12 gadus vecajam mazdēlam Oļģertam, bet pats pievienojies viesu pulkam. Pēc kopīgas alkoholisko dzērienu lietošanas, kas ilgusi, iespējams, pusotru stundu, Jūlijs atgriezies pie grila un ar nepatiku atklājis, ka ogles izdegušas un grils jau atdzisis.

«Tas tad arī bija vakara lūzuma moments,» ir pārliecināta Natālija. Bez mazākās žēlastības iekaustījis mazdēlu, Jūlijs grila kurināšanu pārņēma savā ziņā. Kā vēsta aculiecinieki, grilēšanai sagatavotā gaļa tovakar tā arī uz uguns nav nonākusi. «Viņš tikai bēra klāt arvien jaunas un jaunas ogles un laistījās ar degšķidrumu,» ar šausmām atminas kāds no viesiem, kas drošības pēc lūdza savu vārdu neminēt.

Jūlija Mētras viedokli līdz redakcijas slēgšanai neizdevās uzzināt. ▼

Pievienot komentāru