2007. gada 30. oktobris

Pētnieks: puņķi ir veselīgi

567.jpg

Attēlā: gan garšīgi, gan lietderīgi (reklāmas foto)

Pretēji līdzšinējiem uzskatiem, puņķu ēšana nav uzskatāma par nehigiēnisku neaudzinātības pazīmi. Patiesībā cilvēks tādējādi uzņem daudz noderīgu uzturvielu, paziņojis Latvijas Zinātņu akadēmijas Filozofijas un socioloģijas institūta vadošais pētnieks Dainis Guntis.

Puņķu sastāvā atrodamas visas svarīgākās aminoskābes, kā arī imūnistēmu nostiprinošas antivielas un pat vairāki vitamīni. Visas šīs vielas ir izšķīdinātas gremošanas sistēmai viegli uzsūcamā koloidālā šķidrumā.

«Ar katru reizi, kad izšņaucam degunu, mēs savam ķermenim nolaupām vislabāko. Diemžēl tā dēvētās audzināšanas iespaidā cilvēks no dabiskā puņķu rīšanas ieraduma gadu gaitā atradinās. Faktiski mēs šādi mānām paši sevi,» rezumē pētnieks. «Ir taisnība, ka ar bērna muti runā patiesība. Precīzāk sakot — ar bērna muti ēd patiesību.»

Dainis Guntis pie šī atklājuma nonācis eksperimentu ceļā. Sekojot daudzu izcilu dabas pētnieku pēdās, viņš pašaizliedzīgi eksperimentējis pats ar savu organismu. Daiņa Gunta māmuļa Daina Bauska telefonsarunā ar PATIESI! atzina, ka mazais Guntis jau kopš mazotnes bijis liels puņķu ēdājs. «Faktiski mums kabatlakats nebija vajadzīgs,» smēja vēl arvien mundrā sirmgalve. ▼

12 komentāri

  1. viena tante teica:

    Yikes

  2. Eriks teica:

    baac!! un es chist noticeeju, ka manai punkju eeshanai ir labs, pamatots attaisnojums!! :(

  3. enterfeiss teica:

    :D ŽETONS :D

  4. tautumeita teica:

    akdievs, “mudrā sirmgalve” :DDD

  5. RuuD teica:

    njam njam :D

  6. Man tāds jautājums teica:

    kāpēc Dainis ir pieņēmis uzvārdu Guntis? vai arī kāpēc Bauskas k-dze nav vēlējusies pāriet vīra uzvārdā un kļuvusi par Guntas k-dzi? vai vismaz Bauskas-Guntas k-dzi?

  7. Krokodila Gēns teica:

    Valstī, kur Vasiļjevi un Lešinski ņem un pārtop par Lingām un Šleseriem, uzvārdu jomā jautājumu vienmēr būs vairāk nekā atbilžu.

  8. Man tāds jautājums teica:

    vai ums pašam, Kokodila Gēns, viss kārtībā ar uzvārdiem?

  9. Krokodila Gēns teica:

    Ar kuriem tieši?

  10. Man tāds jautājums teica:

    Ar Krokodila un Gēns. kāpēc nav ar saitīti: Krokodila-Gēns. Bet ja Krokodila ir vārds, tad kāpēc sieviešu dzimtē? Un vai Gēns nav tomēr vienkārši latviskots Gena ? :))

  11. Andris teica:

    Vai tiešām tie puņķi ir veselīgi vai tā ir tikai izjokošana? Man ir hroniskās iesnas un bieži sanāk norīt tos puņķus, jo ne vienmēr kabats lakats ir līdz vai vieta kur izšņaukt.

  12. PATIESI! teica:

    Vai tad izskatās nopietni?

Pievienot komentāru