2007. gada 14. decembris

Sākusies akcija pret atsvešinātību sabiedrībā

612.jpg

Attēlā: kā lai sadzirdam viens otru?

Ar gājienu šodien Rīgā sākusies akcija «Ieklausies!», kuras mērķis ir aktualizēt tēmu par sabiedrībā valdošo nevēlēšanos ieklausīties vienam otrā. Gājiena laikā daļa akcijas dalībnieku devās centra ielās, pilnā balsī kliedzot un tādējādi simboliski liekot sevi sadzirdēt. Pārējie bija uzvilkuši stilizētus dzirdes aparātus un vaicāja garāmgājējiem, vai tiem patiešām nav nekā, ko teikt.

Akciju rīko Mākslas akadēmijas dizaina nodaļas studenti sadarbībā ar Latvijas Vājdzirdīgo asociāciju. Studenti akcijas laikā cer iegūt materiālu topošajiem kursa darbiem, bet vājdzirdīgo asociācija vēlētos sameklēt jaunus biedrus.

«Ne jau nedzirdēšana, bet nevēlēšanās klausīties ir tā, kas rada atsvešinātību gan ģimenē, gan uz ielas,» ir pārliecināts viens no akcijas rīkotājiem — Anrijs Stulms (22). «To ignorēt vairs nav iespējams. Tāpēc mēs vēlējāmies pacelt šī jautājuma risināšanu konceptuāli jaunā līmenī.»

Uz PATIESI! korespondenta jautājumu, vai Stulms patiešām domā, ka šāda pašmērķīga akcija spēs kaut ko mainīt, viņš pie sevis noteica kaut ko par finansējumu no Eiropas Savienības. Kad korespondents palūdza Stulmam atkārtot teikto, tika saņemta atbilde «Rīt kurlos šaus». «Ko?» korespondents bija neizpratnē. «Uzkūko,» norādīja akcijas organizators. ▼

4 komentāri

  1. Papuass teica:

    PATIESI! korespondenti kā vienmēr līmenī!

  2. viena tante teica:

    Nobeigums labs!:)

  3. teica:

    nobeigums ideāls :))))

  4. respondents teica:

    ko?

Pievienot komentāru