2008. gada 8. janvāris

Atklāj baterijas noslēpumu

628.jpg

Attēlā: nekā tāda tur nav

Latvijas zinātnieki uzskata, ka viņiem beidzot ir izdevies atšķetināt sadzīvē izmantojamo elektrisko bateriju noslēpumu. Ar šo mīklu ir saskāries ikviens: elektrība, kas parasti tiek ražota elektrostacijā un lietotājiem pievadīta pa vadiem, baterijā uzrodas pati no sevis. Turklāt, izjaucot bateriju, ir redzams, ka nekādas elektrostacijas un vadu tajā nav!

Gadu gaitā mūsu valstī ir tikušas izvirzītas daudz un dažādas zinātniskas teorijas, kas šo paradoksu izskaidrotu, sākot no baterijas neizzināmības principa, turpinot ar dievišķās dzirksts klātbūtni baterijā un beidzot ar acīmredzamu padošanos: pasaules, tātad arī baterijas ekistences nepierādāmības teoriju. Jaunā hipotēze, kas izstrādāta, izmantojot Okama asmens principu, beidzot ļauj atteikties no mistiskiem izskaidrojumiem un stingri nostāties uz empīriskas zinātnes ceļa.

Saskaņā ar novatorisko teoriju, nav nekādas vajadzības ieviest jaunus pieņēmumus par elektrības rašanos. Elektrība baterijās rodas tieši tāpat kā rozetē — tā tiek ražota elektrostacijās un piegādāta pa vadiem. Tiesa, šīs elektrostacijas un vadi baterijā ir tik mazi, ka ar mūsdienu iekārtām tos pagaidām nav iespējams saskatīt. Tomēr to esamību neapgāžami pierāda fakts, ka baterijā rodas elektrība. ▼

12 komentāri

  1. onkulis teica:

    man patīk. kārtējo reizi patiesi.lv ir mani iepriecinājuši!

  2. Iedzīvotājs teica:

    jā, un šos vadus un spēkstacijas apkalpo mazi elektriķīši. tāpēc uzmanīgi – nesaspiediet viņus.

  3. Stereoīds teica:

    Ja Okama asmens princips būtu kļuvis populārs jau Senajā Grieķijā, mēs joprojām visu pasaulē notiekošo izskaidrotu ar Zeva gribu.

  4. Zajebis Group teica:

    O, gudri cilvēki arī šeit apgrozās, prieks lasīt, ka kāds zina, kas Okama asmens ira.

    P.S. Kas tas īsti ira?

  5. Okams teica:

    Negrābsties!

  6. Koka Koļa teica:

    Uz ziniet, teoriju, ka pasaules eksistence ir nepierādāma, nevienam tā arī nav izdevies pierādīt.

  7. Jānis Bērziņš teica:

    sen esmu pierādījis, bet man nepatīk lielīties.

  8. pornokrāts teica:

    nedrīkst nepieminēt baterijas nezūdamības likumu

  9. tautumeita teica:

    Šitas viss man ir liela mīkla, bet es priecājos par tiem drosminiekiem, kas ķeras šķetināt šādus, gandrīz bezcerīgi sarežģītus uzdevumus.

  10. BlackHalt teica:

    Plakano bateriju ar mēli var pārbaudīt. Šitās jaunmodiskās ar mēli nepārbaudīsi.
    Izjaucot plakano bateriju, var redzēt, ka tā sastāv no vairākām turbīnām.

  11. Stereoīds teica:

    Man gadījās plakanā baterija–brāķis. Izjaucu līdz galam, jo jau sen gribēju tādu mazu turbīniņu sev mājās. A iekšā tikai jocīgs stienis un neizteiksmīgas vielas slānis… Acīmredzot kaut kādi ražošanas atkritumi iekšā nobēdzināti. Nav brīnums, ka nekāda elektrība no šīs pavisam jaunās, 1982. gada ražojuma “turbīnas” ārā nenāca!

  12. antons badmintons teica:

    visu ir izdomajuši senie ķiniesi, tikai vini nebija tik daudz, un tapec lai katram cilvekam uz zemes nogadatu visu nepieciesamo, ķiniesi saka vairoties un tagad vini ir 2,5mlrd. un beidzot var sarazot pietiekami daudz viskautka!

Pievienot komentāru