2008. gada 17. janvāris

Latviešu bārmenis uzvarējis starptautiskā konkursā

634.jpg

Attēlā: noslēpumaina caurule, kas atrakta kādā Krāslavas rajona grants karjerā

Pilsētas lauku teritorijas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma «Papēdis» bārmenis Olafs Plauksme (26) negaidīti kļuvis par starptautiskā kokteiļu konkursa «Blue Laguna Stream» uzvarētāju. Konkurss ik gadus tradicionāli norisinās Filipīnās, Koko Loko salā netālu no Puerto Princesas.

Par jaunā profesionāļa veiksmes atslēgu kļuvis… bezalkoholiskais alus! Plauksmes kroņa numurs — kokteilis «Apdolbus», kurā ir divas daļas Krievijā ražotā bezalkoholiskā alus «Baltika Nr. 0», viena daļa ledus un viena daļa neskaidras izcelsmes spirta, ieguva žūrijas nedalītas simpātijas.

Uzvara nenāca viegli, jo Plauksme daudz nervu enerģijas atstāja lidostās, caur kurām veda viņa ceļš uz konkursu. «Nu nav viegli iestāstīt nesaprotamā angļu valodā runājošam muitniekam, ka es dodos uz bārmeņu konkursu, un šīs bundžas un plastmasas pudeles man nepieciešamas kā kokteiļa sastāvdaļas…» Plauksme aprakstīja šķēršļus, ar kuriem nākas sastapties Latvijas jaunajiem talantiem, apceļojot pasauli.

Pēc uzvarētāja domām, visu izšķīra ne tik daudz viņa meistarība kā kokteiļa receptes drosmīgā koncepcija. «Nekas tāds viņiem nebūtu pat prātā ienācis,» smaidīja nu jau viens no slavenākajiem Latvijas bārmeņiem, kuru PATIESI! korespondents šodien sagaidīja Rīgas lidostā. Ar īpašu sirsnību Plauksmi sveica brauciena ģenerālsponsors — uzņēmuma «Latspirtkontra» valdes priekšsēdētājs Valērijs Podgraņičnijs. ▼

3 komentāri

  1. Jeremy teica:

    Oi, ku labs :D

  2. Stereoīds teica:

    Jau gadu desmitiem ir zināms, ka “Apdolbus” savu augstāko izsmalcinātības pakāpi sasniedz tikai tad, kad tam pievienots piliens svaigi izspiestas mēnesi veca sivēna vircas! Es neapvainošos, ja Plauksme izmantos šo recepti kokteiļu pasaules čempionātā. Galvenais ir mūsu zemes vārda nešana pasaulē.

  3. Gaiļaste teica:

    Kāda virca??? nedaudz Preiļu dzeltenā, lai actiņas visiem smuki dzeltenas…

Pievienot komentāru