2008. gada 26. janvāris

Pārcelšanu aizstās ar virzīšanu

Izskatīšanai valdībā iesniegts rīkojuma projekts par Anrija Matīsa pārcelšanu Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatā. Atbilstoši sagatavotajam lēmuma projektam pārcelšanu bija paredzēt uzticēt Raimondam Bergmanim, kam ir liela pieredze Rīgas zooloģiskā dārza bruņurupuča svēršanā, kas vienmēr ir saistīta arī ar pārcelšanu pār dažādiem šķēršļiem.

«Sabiedrība par atklātību Delna» gan ir izteikusi iebildumus, ka pēc šādas pārcelšanas valdībai būs jāizsaka pateicība Bergmanim, pret ko savukārt kategoriski iebilda Godmanis, jo valdība nevar vienlaikus izteikt pateicības un cīnīties pret pateicību legalizēšanu.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze gan piedāvāja iespēju, ka Viktors Ščerbatihs varētu pārcelt bez pateicības, gan spēka pietikšot. Tomēr pēc nekavējošas sazināšanās ar Saeimas prezidiju noskaidrojās, ka Viktors Ščerbtihs ir devies atvaļinājumā cilāt stieņus.

Pēc asām diskusijām tika nolemts vispār atcelties no pārcelšanas, bet turpmāk visus ierēdņus virzīt. Lai arī tas ir lēnāk, bet vismaz «Delnai» nebūs iebildumu, jo visiem zināms, ka ar delnu ierēdni nepacelsi, bet pavirzīt gan varēs.

(Iesūtīja Džads.) ▼

Pievienot komentāru