2008. gada 11. februāris

Skaudīs smēķēšanu pie stūres

654.jpg

Attēlā: pamazām kļūst aizvien zaļāks

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija vēlas panākt, ka smēķēšana transporta līdzekļos tiek izskausta. Auto ir privāta teritorija, taču brīvība smēķēt ir spēkā līdz tam brīdim, kamēr tas neapdraud citus. Smēķēšana novērš uzmanību, un viens nāvējošs ieradums pie stūres var kalpot par iemeslu smagām avārijām un pat cilvēku nāvei, norādīja deputāti, kuriem skauž, ka Latvijā vēl ir vietas, kur iespējams smēķēt bez ierobežojumiem.

Lai izskaustu smēķēšanu pie stūres, nav nepieciešami nekādi jauni likumi. Pilnīgi pietiks, ja ar Iekšlietu ministra pavēli ceļu policistiem darba laikā aizliegs smēķēt pavisam. Viņi, mokoties ar nikotīna abstinenci, kļūs daudz skaudīgāki pret smēķētājiem un ar divkāršu degsmi liks lietā savas gadu gaitā apgūtās iemaņas, paši piemeklējot situācijai visatbilstošāko no jau esošajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, par kuru sodīt bezkaunīgos smēķētājus pie stūres. ▼

4 komentāri

  1. Gorbāns teica:

    īsti letiņi skaust prot!

  2. Vidējais iedzīvotājs teica:

    un kā varēs pierādīt, ka es smēķēju, nevis vienkārši turu rokā un reizēm ielieku zobos aizdegtu cigareti?

  3. skaudejs teica:

    vietejam iedzivotajam – loti labi, ka pats pieteicies – pantu piemeklesim!

  4. Vidējais iedzīvotājs teica:

    es varbūt arī esmu vietējais, bet tomēr vairāk -vidējais :)
    labi, tad sagatavojiet arī pantu par to, ka blakussēdētājs nedrīkst turēt cigareti vadītāja vietā un dot viņam ievilkt ik pa brīdim. tāpat jāaizliedz mehānisku, pie griestiem karināmu cigarešu turētāju izmantošana.

Pievienot komentāru