2008. gada 4. aprīlis

Cilvēka fileja iekaro tirgu

704.jpg

Attēlā: laba kvalitāte, pieņemama cena

Ja pirms gada zinātājs cilvēka fileju Centrāltirgus gaļas paviljonā varēja atrast labi ja reizi nedēļā pie konkrēta pārdevēja, turklāt tā no letes pazuda nepilnas stundas laikā, tad šobrīd šo uzturvielām vērtīgo produktu līdzās cūkas un liellopa filejai jau piedāvā vairāki gaļas pārdevēji, turklāt fileja pieejama katru dienu.

«Daudziem tas ir liels brīnums, ka labus un garšīgus produktus mums var dot ne tikai lauku sēta, bet arī pilsētas pagalms!» palielījās Centrāltirgus gaļas paviljona pārdevēja Ludmila Nazarenko (47), kas pati cilvēka fileju savā stendā piedāvā jau ilgāk par pusgadu. «Iesākumā gan bija grūti. Kā jau ar katru jaunu produktu, saskārāmies ar piesardzību. Cilvēki tikai skatījās un uzdeva visādus jautājumus, bet tad pamēģināja vienu reizi, otru un, kā saka, iegaršojās.»

Viens no pirmajiem cilvēka filejas piedāvātājiem Juris Koška (51) atceras, ka pirmsākumos nav iztikts arī bez kurioziem. «Pirmajās reizēs izliku vitrīnā, bet cilvēki nepērk, sit viņus kauču vai nost! Tad izdomāju viltību — saliku cilvēka fileju kopā ar cūkas fileju. Pircēji nāca, pirka, un tikai nākamajā reizē, kad atgriezās un prasīja to labo cūkas fileju, es viņiem teicu — nu nebija tā nekāda cūka!» ūsās gardi smej pārdevējs.

Cilvēka filejas piegādātāji gan pauduši bažas, ka līdz ar pieprasījuma pieaugumu varētu sākties ievērojami lētākas cilvēka filejas ieplūdināšana Latvijas tirgū no Lietuvas. ▼

6 komentāri

  1. haha teica:

    laikam kaads sadistinjsh iefiltreejies juusu rindaas…

  2. skatītājsX teica:

    Par Lietuvu labs :)

  3. Punduru cirks teica:

    Jau krietni sen tirgū ir bijusi dabūjama zemnieku gaļa.

  4. vobla teica:

    super :)
    man tādi drusku melni joki patīk :)

  5. ne tikai teica:

    ,ir arī kungu gaļa.

  6. kaarleens teica:

    Izklausās ļoti ticami … un drausmīgi! Drausmīgi, ka cilvēki par tādām lietām var jokt!

Pievienot komentāru