2008. gada 24. aprīlis

Iznāks prāta vētras albums

716.jpg

Attēlā: vientulība

Pēc pilsētas lauku teritorijas tūrisma attīstībai veltītas domu apmaiņas jeb prāta vētras plānots izdot apjomīgu apkopoto viedokļu albumu. Albumā tiks iekļauts diskusijas audioieraksts CD formātā, kas lietošanas ērtības labad būs sadalīts atsevišķos fragmentos jeb «trakos» — šāds nosaukums izvēlēts, lai atainotu notikušās vārdu apmaiņas vērienu.

Albuma komplektā būs pieejama arī neliela brošūra ar prāta vētras dalībnieku portretiem un diskusijas atreferējums, kas nepieciešams, ņemot vērā neizturamo troksni, kas šāda veida ierakstos parasti traucē normāli izšķirt atsevišķus vārdus. Iepriekšējo prāta vētras albumu pieredze liecina, ka uzsvars uz tekstu līdz šim ir bijis nepietiekams, jo aptuveni 50% klausītāju vārdu «gaudo suns» vietā ir dzirdējuši «kalnos suns». Šīs pārklausīšanās dēļ 2007. gadā pilsētas lauku teritorijā ir ieradušies 2649 ārvalstu un pašmāju tūristi, kas, kā izrādījās, veltīgi devušies aplūkot slaveno «kalnu suni». Tāpēc nav pārsteigums, ka, atbilstoši aptauju datiem, ciemiņu apmierinātība ar piedāvāto servisu pilsētas lauku teritorijā un Latvijā kopumā pagājušajā gadā ir ievērojami kritusies.

Lai rosinātu interesi par albumu, vispirms atbilstoši tradīcijai radiostacijās un internetā publikas vērtējumam ir nodots viens traks jeb tā dēvētais «singls», kas, tulkojot no angļu valodas, nozīmē «vientuļš cilvēks». Ierakstā dzirdami ārēji neglīta, bet iekšēji skaista gandrīz 40 gadus veca vīrieša pārmetumi uz ielas sastaptajām meitenēm. Tie apkopoti ar nosaukumu «Ja tikai uz mani tu paskatītos». ▼

2 komentāri

  1. zoja teica:

    Autoram==> mēmāku id**u, atvainojos, nav nācies dzirdēt!! iesaku vispirms iemācīties lietot latviešu valodu un tad publiski izteikties! šis te tikai liecina par to, ka tev ar sajēgu(vai dzirdi) tā pavājāk! jāpajautā, cik tad dziesmas esi noklausijies/usi…
    ir divi izskaidrojumi – vai nu vēl piens uz lūpam tādam gudriniekam, vai nu slāvu izcelsmes… atradies mūzikas kritiķis! par gaumi, protams, nestrīdas, ja nepatīk, neviens arī neliek.

  2. Pusriebis teica:

    Cik patīkami, ka ir cilvēki, kas joprojām uzķeras uz šeit publicētajām ziņām… It kā nav nekāds jaunums, ka intelekta sadalījums sabiedrībā ir konstants lielums, bet laiku pa laikam ir derīgi to pārbaudīt un pārliecināties. Īpaši smieklīgi, ka Autors tiek vainots tajos trūkumos, kas visspilgtāk piemīt tieši pašam komentētājam/ai.

Pievienot komentāru