2008. gada 1. jūlijs

Atklāj ārpuszemes izcelsmes kukaini

Attēlā: vienīgā fotogrāfija izrādījās neskaidra

Dabas spēku pārzinātājs, pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs Laimonis Golcs (88) nejauši atklājis dīvainu insektu, kam, visticamāk, ir ārpuszemes izcelsme. Jaunatrasto būtni Golcs iecerējis nosaukt savā vārdā: «Alienus golciensis». Pagaidām kukaini nav izdevies notvert, tāpēc pieteikums Latvijas universitātes Bioloģijas institūta Eksperimentālās entomoloģijas laboratorijai ir ielikts aploksnē, taču vēl nav nosūtīts.

Pētnieks pārsteidzošo atklājumu veica, ciemojoties sava dēla Viestura dzīvoklī Rīgā. Ņemot no galda žurnālu, viņš pamanīja kustību uz galda stāvošā televizoriņa ekrānā. Lai gan Golcs bija aizmirsis mājās brilles, tomēr spēja skaidri izšķirt neliela kukaiņa aprises. Mēģinājums kukaini notvert nevainagojās ar panākumiem, jo izrādījās, ka tas ir noslēpies zem ekrāna stikla.

«Šajā brīdī es sapratu, ka tā nav parasta, bāla mušiņa. Ielīst iekšā kineskopā nespēj neviens no zināmajiem Zemes kukaiņiem,» uzsver Golcs. Tālākie novērojumi atklāja vēl pāris fantastiskas kukaiņa īpatnības. Tas kustējās tikai tad, kad Golcs pieskārās apaļīgam priekšmetam, kas stāvēja blakus televizoriņam. Insekts ārkārtīgi veikli pārvietojās gan uz sāniem, gan atmuguriski.

Pētnieks nofotografēja savu atklājumu un sasita televizoriņa kineskopu, lai izvilktu kukaini ārā, taču tas vairs nebija atrodams. «Vai nav viens vella ziķeris?» Golcs ar lepnu sajūsmu raksturoja kosmisko radījumu. «Par spīti tam, ka tikšanās bija tik īsa, jūtu, ka esmu viņam pieķēries.»

PATIESI! vēl nav izdevies noskaidrot, ko par tēva atklājumu domā Viesturs Golcs. ▼

9 komentāri

  1. Miks teica:

    kārtējo reizi lielisks veikums :)
    īstenībā būtu jāsāk domāt par šīs vietnes drukāto versiju – ikmēneša žurnālu.

  2. enterfeiss teica:

    neslikta ideja :D

  3. Septiķis teica:

    Apbrīnojama būtne – saglabāt tādu dzīvelīgumu kineskopa vakuumā, turklāt tiekot bombardēta ar elektroniem… Īsteni kosmiska izturība! Lūk, kur Latvijas gada kukainis 2009!

  4. Kukainis teica:

    piekāst man to Golcu veco

  5. mario teica:

    da nu! tas vecais bija vienkārši pielējies un kustināja datorpeli. tad skatījās uz monitoru un gribēja noķert datorkursoru. pēc tam viņš sapsihojās un sasita monitoru, jo neizdevās noķert [kukaini] tam kukainim tad varētu dot nosaukumu kursorus goldus.

  6. masu medijs teica:

    pl. 09.45,02.07.2008 tika nokerts “mario” kas kerot peles kursoru un apgalvojot ka tas ir “kursorus goldus”. mario nespeja paskaidrot savas ricibas celonus un atsaucoties uz neeksistejoso patiesi.lv majas lapu – it ka tur ivietotas zinas ietekmejusas mario ikdienaa. eksperti vel strada pie mario probles noformulesanas….

  7. Janis Mancinskis teica:

    mana dzivokli tikskina mura un betona sienas kukainis.BRINUMIEM NETICU. Esmu materialists.15 gadus tikskina.Sikak informesu ja citi atsutis lidzigus datus .Esmu izglitots dabas zinatnesgan teoretiski ta ari praktiski.

  8. Janis Mancinskis teica:

    Kas attiecas uz brinumu par Dievu Universu tad pa zurnala Zvaigznota Debess slejas nenoliedz Ta Esamibu.Vienigi Tam butu grutak noturet biosferas ziditajdzivnieku faunu vairak ka 100 mlj gadu Zemes vesture neka radit no neka. Tas ari iespejams ar Laika Mashinu. Dievs ir nekas ja Tam nav iespejams parvaret gaismas atrumu. Ari Liela Hadronu Paatrinataja atklasanas diena fiziki TV pazinoja ka cilvece atklas iespeju celot laika . Tikai vajadzeja jau pienemt startautisku likumdoshanu par celojumiem parvarot laika barjeru jo ar laika mashinu var radit muzhigu elli no kuras pats Bel cebuls nebutu spejigs tikt ara .Domajiet kamer vel nav taimhakeri.VARBUT IZVEDOT JAUNU LAPU UN TURPINAT APSPRIEST.

  9. Janis Mancinskis teica:

    Iepriekseja komementara materiala pamata ir A.Einsteina postulats par galigo iespjamo atrumu .Zurnala TERRA tomer ir publikaja ka par gaismas atrumu lielaks ir gravitacijas atrums.Espapildus izvirzu hipotezi ka ari Laiks ir ar bezgaligi lielu atrumu un acimreddzami ka tas virzas no nakotnes uz pagatni.Ja kas ir lielaks par gaisma atrumu tad to var iegut no neka. Laika Masina nav jabuve jo ta rada pati sevi bezgala daudzas kopijas.Jabut DIEVM UNIVERSAM kas tadu sistemu kontrole un pagaidam nedod Homo sapiens rokas .Piemeram del mantas kulta un militara haosa… .

Pievienot komentāru