2008. gada 5. augusts

Pekinieši gatavojas olimpiādei

Attēlā: rotaļas Pekinas ielās

Gatavojoties visas pasaules sportistu uzņemšanai, simpātiskie mazie brāļi ar uzrautajiem deguntiņiem tiek rūpīgi izsukāti un pat mazgāti ar smaržīgiem šampūniem, ziņo PATIESI! korespondents no Ķīnas. 

Pekiniešu sagatavošana olimpiskajām spēlēm ilgst jau vairākus gadus. Viens no grūtākajiem uzdevumiem, ar ko pēc Starptautiskās olimpiskās komitejas lūguma bija jātiek galā Ķīnas varas iestādēm, bija slavenā pekiniešu netīrība. 

Kā zināms, mazās radības neizceļas ar lielu izvēlību, izraugoties vietu dabisko vajadzību kārtošanai, un šī iemesla dēļ Ķīnas viesiem bieži gadījies iekāpt ne visai tīkami smaržojošos «suvenīros». Turpmāk arī Ķīnā, līdzīgi daudzām Rietumeiropas pilsētām, būs brīvi pieejami īpaši maisiņi pekiniešu izkārnījumu savākšanai. 

Rūpējoties par Ķīnas olimpisko viesu drošību, brīvi klaiņojošie pekinieši tikuši sterilizēti un potēti pret trakumsērgu. Tie tikuši pie jaunām pretblusu kaklasiksnām, kā arī ausī iestiprinātiem elektroniskiem identifikācijas numuriem. 

Kā PATIESI! korespondentam pastāstīja Ķīnas pekiniešu kontroles resora vadītāja Žemiņ Žebao, Olimpisko spēļu viesi varēs būt droši, ka pekinieši nesagādās nekādus nepatīkamus pārstegumus. «Galvenais, būtu jāievēro noteikums — nebarot un nekaitināt,» piemetināja Žebao. ▼

1 komentārs

  1. BU teica:

    mm, te jau parādās normāla literāra kvalitāte pilnīgi :)

Pievienot komentāru