2008. gada 8. augusts

Gruzija bez saskaņošanas izmanto Latvijas tiesības uz karu

Attēlā: patronas, kas palikušas neizmantotas tīrās nolaidības dēļ

Gruzija, uzsākot karadarbību Dienvidosetijā, bez saskaņošanas un priekšlaicīgi izmantojusi NATO valsts tiesības uz bezjēdzīgu karu, kas dalībvalstīm tiek piešķirtas rotācijas kārtībā, paziņojuši Latvijas aizsardzības ministrijas pārstāvji. Šādi rīkojoties, Gruzija ne vien ir nekaunīgi sākusi baudīt NATO dalībvalsts privilēģijas, vēl pirms tikusi uzņemta šajā organizācijā, bet arī apsteigusi Latviju, kurai šogad bija pienākusi kārta sarīkot lokāla mēroga militāru konfliktu.

Gruzija savu rīcību pamato ar tuvojošos derīguma termiņa beigšanos vairumam no tās rīcībā esošās munīcijas. Tā esot jāizmanto, kamēr vēl lietošana ir droša, jo neizšautās munīcijas demontāžas un utilizācijas izdevumi sagrautu jau tā bēdīgā stāvoklī esošo valsts ekonomiku. «Uzkraut valsts iedzīvotājiem atbildību par valdības un armijas nevēlēšanos kādu apšaudīt būtu noziedzīgi,» paziņojis Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili.

Līdz šim tiesības kādam uzbrukt visbiežāk izmantojušas Amerikas Savienotās Valstis, aizbildinoties ar daudzu NATO valstu nevēlēšanos ne ar vienu karot, kas esot klajā pretrunā ar nepieciešamību laiku pa laikam pārbaudīt ieročus reālā kaujas darbībā. Latvija neatklāj, pret kuru valsti, savas valsts reģionu vai iedzīvotāju grupu būtu uzsākusi karadarabību, jo šādos gadījumos pārsteiguma moments mēdz spēlēt izšķirošu lomu. Zināms tikai tas, ka ierobežota mēroga karš un uzvara tajā tiktu veltīti Latvijas neatkarības 90. gadadienai. ▼

2 komentāri

  1. IR teica:

    Patiesi, šitais ir ģeniāls!!!

  2. loshi teica:

    ka spa rbredu , kada sakara vispar karot? :D speciali cipa uzsak ne za hu**

Pievienot komentāru