2008. gada 12. augusts

Olimpiskās spēles patiesībā nenotiek

Attēlā: viltus olimpiādes centrālā būve

Medijus sasniegušas ziņas, kas Pekinas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija, ko varēja vērot televīzijā, patiesībā nemaz nenotika, jo daļa no redzamā bija nofilmēta jau iepriekš, bet daļa veidota ar datoru palīdzību. Šobrīd turpina pienākt informācija, kas rada pamatu aizdomām, ka arī sportistu sacensības ir tikai inscenējums.

Olimpiādē akreditētajiem žurnālistiem uz acīm it kā aizsardzībai no smoga ir jānēsā brilles, kas patiesībā ir virtuālās realitātes brilles. Tajās redzama stadionos un zālēs notiekošo sacensību imitācija. Norvēģijas sabiedriskās televīzijas «NRK Rogaland» žurnālistam Rolfam Hemdālenam, kuram radās aizdomas par krāpšanu, esot izdevies pacelt briļļu maliņu un paskatīties uz velosacensībām ar paša acīm. Viņa skatienam esot pavērušās tukšas ielas. Ķīniešu slepenā dienesta darbinieki, pamanot norvēģa rīcību, nekavējoties atņēma viņam akreditāciju un izraidīja no valsts, tāpēc pierādījumu šai grandiozajai krāpšanai joprojām nav.

Virtuālās realitātes iekārtu speciālisti izteikuši pieņēmumu, ka serveru centrāle varētu atrasties kādā milzīgā celtnē, kas no vienas vietas apvīta ar dzesēšanas sistēmas caurulēm datoru tūkstošu saražotā siltuma aizvadīšanai. Līdz šim ķīnieši apgalvoja, ka šī celtne esot olimpiskais stadions, bet tā izskatu skaidroja ar drosmīgu arhitekta ideju.

Joprojām nav zināms, kur šobrīd varētu atrasties sportisti un skatītāji, kas uz Olimpiādi bija devušies no vairāk nekā 200 valstīm, tai skaitā no Latvijas. ▼

3 komentāri

  1. Fanis teica:

    Vienīgā realitāte ir tikai sieviešu basketbols, jo tādu sviestu vienkārši nav iespējams uzkodēt!

  2. marcis teica:

    mazāk vajaga pīpēt un dzīvot pie datoriem..

  3. Žaga teica:

    Varena lapa, varens teksts. Esmu sajūsmā katru reizi, kad mūkot no darba ieeju pie Jums!

    PALDIES JUMS! Patiesi!

Pievienot komentāru