2008. gada 15. augusts

No kā jāuzmanās brīvdienās?

Attēlā: bīstami

Lai gan karstais atvaļinājumu laiks tuvojas noslēgumam, skumjā negadījumu statistika liecina, ka daudzi cilvēki ir aizmirsuši brīdinājumus, kas izskanēja sezonas sākumā, un zaudējuši modrību. Šīs nedēļas nogalē atkal tiek solīts ārkārtīgi karsts laiks, tāpēc ir vērts vēlreiz atgriezties pie drošības noteikumiem, kas jāievēro ikdienā, veicot darbības, kas potenciāli var izraisīt traģiskas sekas.

Ja nolemsiet atsvaidzināties ar peldes palīdzību, atcerieties, ka ne krasā temperatūras maiņa, ielecot ūdenī, ne zemūdens siekstas vai akmeņi, un pat zilaļģu radītais piesārņojums nav galvenie riska faktori. Visvairāk nāves gadījumu peldēšanās laikā ir saistīti ar ūdeni, kas nokļūst plaušās un burtiski nosmacē cilvēku. Tāpēc, lai kur jūs peldētos, drošības noteikums Nr. 1 skan tā: «Turieties pēc iespējas tālāk no ūdens!»

Pēdējo dienu traģiskās autoavārijas liek domāt arī par drošību uz ceļiem un ielām. Lai gan arī zirgu satiksme šogad ir prasījusi upurus, salīdzinājumā ar automašīnu sēto nāves pļauju tas ir piliens jūrā. Gandrīz visos negadījumos ir bijis iesaistīts vismaz viens motorizēts transporta līdzeklis, tāpēc cilvēkiem, kas nevēlas tikt sakropļoti vai nogalināti, nav nekādu grūtību pazīt tuvojošās briesmas un izvairīties no tām. Tikai jāatceras nekādā gadījumā netuvoties ne kustīgām, ne stāvošām automašīnām, motocikliem, mopēdiem un vilcieniem. Īpaši bīstami ir kuģi, jo tie gan kustas ar dzinēja palīdzību, gan atrodas līdz pusei ūdenī.

Ūdenim un satiksmei slepkavu sarakstā cieši uz pēdām seko gultas, indīgas vielas (alkohols un garšīgi ēdieni), uguns (tai skaitā cigaretēs), saule un elektrība. Izvairoties no tā visa, jūs spēsiet daudz labāk pasargāt gan sevi, gan apkārtējos. Tūlīt pat izslēdziet datoru, lai novērstu elektrotraumas iespēju, un priecīgas brīvdienas! ▼

1 komentārs

  1. Vidējais iedzīvotājs teica:

    Viss, slēdzu datoru ārā un lienu zem gultas

Pievienot komentāru