2008. gada 3. septembris

Neuzmanīgi rīkojoties ar alus zīmoliem, izraisa sprādzienu

Attēlā: 1945. gadā ASV veiktais «Coca-Cola» un «Pepsi-Cola» sajaukšanas mēģinājums

Pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs Gotlībs Šmitiņš (26) vakar vakarā, neapdomīgi jaucot kopā dažādu ražotāju alu, izraisīja sprādzienu, kurā tika sagrauta puse mājas. Dažāda rakstura traumas guva vismaz trīs cilvēki, kas hospitalizēti.

Šmitiņš, neparedzēdams savas rīcības sekas, glāzē, kura bija līdz trešdaļai pilna ar «Aldara Luxus» alu, ielēja «Cēsu Premium». Zīmolu nesaderības dēļ šķidrumā sākās reakcija, kuras gaitā «Aldara Luxus» molekulas centās iznīcināt «Cēsu Premium» molekulas, un otrādi. Šķidrums acumirklī uzkarsa līdz iztvaikošanas temperatūrai, bet tvaiks izplešoties radīja sprādziena triecienvilni.

PATIESI! aptaujātie eksperti lēš, ka saasināta konkurences cīņa kādā noteiktā tirgus segmentā nevar neatstāt zināmu iespaidu arī uz saražoto produkciju. Gadījumā, ja cilvēki vēlas jaukt kopā dzērienus, kas pieder pie dažādiem zīmoliem, būtu vēlams pārliecināties, ka tie pieder vienam ražotājam. Piemēram, jaucot kopā «Lāčplēša» un «Līvu» alu, no nelaimes būtu izdevies izvairīties. ▼

2 komentāri

  1. Vidējais iedzīvotājs teica:

    Nekas. Aldari var droši maisīt ar Saku. Un Cēsu Alu ar A.Le.Coq un tā tālāk. Tikai nesajauciet- Aldari ar A. Le. Coq nedrīkst maisīt!

  2. Juaņa Vecā teica:

    karoče papildināt mendeļejeva tabulu un skolā visiem izmācīties, ko ar ko jaukt un ko nejaukt

Pievienot komentāru