2008. gada 26. septembris

Eksperti: ekonomikas krīze ir jāpārdzīvo

Attēlā: turīgākie Latvijas iedzīvotāji var doties pārdzīvot krīzi uz īpaši aukstiem un neviesmīlīgiem kaktiem ārzemēs

Pēdējā laikā ir izskanējuši ārkārtīgi dažādi viedokļi par ekonomikas krīzes cēloņiem un iespējamajiem risinājumiem, tomēr visi politiķi un eksperti ir vienisprātis: krīze ir jāpārdzīvo. Kā tieši, domas atkal dalās.

Pēc premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) izturēšanās var spriest, ka pārdzīvojumus vislabāk izrādīt, saraucot pieri un runājot nolemtības pilnā balsī. Pareizo nolemtības pakāpi iespējams sasniegt, izmantojot elementāru palīglīdzekli: runājot jāiedomājas, ka esat atnācis pie neglābjami slimas sievietes, un jums jāpaziņo vēsts, ka viņas vīrs un vecāki nupat kā ir gājuši bojā autokatastrofā, mazgadīgā meitiņa pazudusi bez vēsts, māja nodegusi kopā ar visiem pārējiem radiniekiem, bet kontā uzkrājies vairāku desmitu tūkstošu latu liels parāds, ko banka prasa atmaksāt nekavējoties.

Ārkārtīgi svarīga pārdzīvošanas sastāvdaļa ir nopūtas. Jo ilgākas, skaļākas un niansēm bagātākas, jo labāk. Tās ļauj vienlaikus parādīt paša emocionālo stāvokli un paust arī nožēlu par sarunu biedru nespēju saprast elementāras patiesības.

Starp sociālekonomisko procesu vērotāja, pilsētas lauku teritorijas iedzīvotāja Gunāra Kuržas (49) ieteikumumiem pārdzīvošanai ir dzeršana, nepārtraukta gaušanās, neauglīgi vainīgā meklējumi, sēdēšana un skatīšanas vienā punktā dienām ilgi, par pēdējiem līdzekļiem sarīkota grandioza balle, lai aizmirstos, mēģinājumi ar alumīnija dakšiņu pārdurt ādu sev uz rokas, vai Latvijas Radio 2 klausīšanās. Savukārt jebkāda produktīva rīcība pašos pamatos apdraud pārdzīvošanu.

Kopumā Kuržas skatījums uz nākotni ir optimistisks. Nevienam no cilvēkiem, ar ko viņam gadījies satikties un parunāt, nekādām problēmām ar pārdzīvošanu nevajadzētu rasties. Acīmredzot lielu atbalstu pārdzīvošanai dodot iemaņas, kas jau kopš bērnības apgūtas ģimenē un skolas solā, lēš eksperts. ▼

5 komentāri

  1. Obligāts teica:

    Nūū, es piedāvāju arī bez mitas gvelzt varen sarkastiskus jokus, tas pat būs viskūlāk… Šeit svarīgi būtu saprast ka jo par drausmīgākām lietām plēsīsiet jokus jo visiem labāk. Šī patiesībā ir visuniversālākā recepte, kas jūs nekad nepievils.

  2. Samta Marija teica:

    Jautājums paliek atklāts: jokus labāk būtu gvelzt vai plēst? Sliktus jokus drīzāk vajadzētu saplēst, bet labus jokus nebūtu vērts gvelzt, jo tad būs grūti saprast.

  3. Obligāts teica:

    Oukej, rakeri, pajokojām – pietiks!
    Izbuktējiet bikses un ķeraties pie žēlošanās un ķengāšanās!

    Bet labākie joki ir klusi murmulētie.

  4. skatītājsX teica:

    rakstā maza kļūdiņa – ieteikumumiem

Pievienot komentāru