2008. gada 28. oktobris

Blogu lasītāji krīzes dēļ taupa klikšķus

Attēlā: tipisks gads

Taupības pasākumi un ekonomikas palēnināšanās skārusi arī Latvijas blogus. Neraugoties uz faktu, ka tikai retais blogotājs par savu darbu saņem naudu, un arī tad summas ir nelielas, populārākajos blogos pēdējo mēnešu laikā strauji samazinājies jaunu ierakstu skaits.

Ja agrāk jaunumi parādījās pat divreiz dienā, tad šobrīd par pieņemamu kļuvusi svaigu materiālu ievietošana tikai 2-3 reizes nedēļā vai vēl retāk. Pilsētas lauku teritorijas blogotājs Dāvids Zilcbergs (19) šo tendenci skaidro ar inflāciju. Tās iespaidā strauji esot pieaugusi jaunu domu cena, tāpēc blogotāji vairs nevar tās atļauties. Saskaņā ar citu skaidrojumu blogotāju vilšanos izraisījis straujais apmeklētāju skaita sarukums, kas tiek uztverts kā blogu veidošanā ieguldīto pūļu nenovērtēšana.

Par spīti tam, ka blogu lasīšana ir bez maksas, dažos no ievērojamākajiem Latvijas blogiem apmeklētāju un komentāru skaits gada laikā sarucis gandrīz divkārt, bet citi ar pūlēm notur iepriekšējo apmeklētības līmeni. No vienas puses tas skaidrojams ar aizvien retākiem jauniem ierakstiem, bet nav izslēgts, ka blogu lasītāji krīzes dēļ biežāk nekā agrāk izvēlas ietaupīt, pie saviem datoriem sēžot ar aizvērtām acīm un bez kustībām.

Pagaidām nav izdevies noskaidrot, kur un kādā formā blogu lietotāji uzglabā neiztērētos klikšķus, taustiņu kombinācijas un acu skatienus, un kādā veidā viņi šos uzkrājumus varētu izmantot nākotnē. ▼

4 komentāri

  1. Skaudīgs plogeris teica:

    Cik tas Zilcbergs apsolīja par viņa reklamēšanu?

  2. PATIESI! teica:

    Veselu kalnu zilca.

  3. Skaudīgs plogeris teica:

    piena upes aukstās gaļas kalnos

  4. Zilcbergs teica:

    ā,mani apēda

Pievienot komentāru