2008. gada 29. oktobris

Kaimiņienes glābšanai piešķir 20 latu

Attēlā: neizskaidrojamu iemeslu dēļ nekustamā īpašuma vērtība turpina samazināties

Pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājs Krišs Kuprums (35) otrdien vienojās ar sievu Elvīru par 20 latu vērtu savas kaimiņienes Marijas Kvēles (114) glābšanas plānu. Šim mērķim Elvīra ir rezervējusi vēl 5 latus, kas Kvēlei tiks izsniegti galējas nepieciešamības gadījumā.

Kvēles ekonomikas atbalsta plāns ir lielākā lokālā finanšu glābšanas pakete šajā finanšu krīzē un pirmā palīdzības programma kādam pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājam. Kuprumu ģimene pavēstīja, ka tā darījumu apstiprinās paātrinātā kārtībā novembra sākumā, tūlīt pēc algas.

Piešķirtais finansējums ir vairāk nekā desmit reizes lielāks par Kvēles definēto iztikas līdzekļu minimumu vienai dienai un vairāk nekā divas reizes lielāks par soli, kas noteikts aizdevumu apmēram pašu Kuprumu starpā.

Finanšu krīze smagi skārusi Kvēles ekonomiku, jo viņas monetārā sistēma ir ļoti atkarīga no ārvalstu finansējuma, kas laiku pa laikam tiek saņemts no brāļadēla Anglijā, taču brāļadēls ir pārstājis ieguldīt naudu šajā investīciju projektā, kura segums ir desmitiem gadu velti lolotā cerība saņemt Kvēles māju mantojumā, jo ir nomiris. ▼

7 komentāri

  1. Swedbanksijs teica:

    Kvēles kundzei vienkārši zibenīgi jāpiesakās 3.līmeņa pensijai un savs dienas iztikas minimums jāiegulda Dinamiskajā Pensiju plānā !

  2. Svops Fjūčers Spots teica:

    Iesaku viņai to visu arī nohedžot!

  3. Nepieklājīgs jautājiens teica:

    Cik Elvīrai gadu?

  4. Svops Fjūčers Spots teica:

    Vai vēlaties Elvīras derivatīvus, ka tā jautājat?

  5. PATIESI! teica:

    Elvīras vecumu var aprēķināt ārkārtīgi vienkārši: 114:(35-20:2)x5=22,8. Protams, neņemot vērā procentus, kas nāk klāt par katru laulībā pavadīto gadu.

  6. Samta Marija teica:

    Ja ņem tos procentus vērā, varētu būt pie 40. Normāli.

  7. Nepieklājīgs jautājiens teica:

    Vai ku jauks vecums!

Pievienot komentāru