2008. gada 28. novembris

Ārsti nozāģē piešūtu kāju

Attēlā: ripzāģis

Latvijas Plastiskās un mikroķirurģijas centra (LPMC) speciālisti veiksmīgi nozāģējuši kāju pilsētas lauku teritorijas iedzīvotājam, kurš cietis pagaidām nezināmu ķirurgu huligāniskā uzbrukumā, portālam PATIESI! pavēstīja Latvijas Plastiskās un mikroķirurģijas centra pārstāvji.

Ceturtdien pēcpusdienā centrā nogādāts 28 gadus vecs puisis, kam vēdera rajonā piešūta lieka kāja. Puisis traumu guvis, ejot cauri mežam. Aiz muguras esot atskanējuši ātri soļi, tad upurim pie sejas piespiesta lupata, kas piesūcināta ar kādu asi smaržojušu šķidrumu. Puisis acumirklī zaudējis samaņu, bet pamodies jau ar trim kājām.

Noziegums pastrādāts profesionāli augstā līmenī, atzīst ārsti. Iespējams, to paveikuši nelegāli strādājoši ķirurgi, kas profesiju apguvuši pašmācības ceļā, un nostājušies uz noziedzības ceļa, lai praktizētos.

«Šis gadījums uzskatāmi pierāda, ka cilvēki visnegaidītākajā veidā var gūt smagas traumas. Tā nav pirmā reize, kad nākas ārstēt trīskājainus pacientus, un tas nav normāli. Ja cilvēki neizmantos nekādus drošības līdzekļus, šādu uzbrukumu kļūs tikai vairāk,» norādīja ārstējošais ārsts. ▼

3 komentāri

  1. Saw 5 teica:

    Zāģis 6

  2. Pusriebis teica:

    R. I. P. zāģis.

  3. A.Z. teica:

    cita starpaa Ervins (puisis, kas veica operaaciju) ljoti priecaatos par shaadu iespeeju:)

Pievienot komentāru